Írd be, mit keresel:

Málnás chiapuding, amivel rózsaszínben indul a nap

Mivel indulhatna jobban a nap, mint egy krémes és édes nyalánksággal, ami ráadásul egészséges és pofonegyszerű is? Sőt - készen kivehető a hűtőből, minimális munkával maximális élményt ad, igazi energialöket, amivel jobban nem is indulhat a nap.

Cookta - 2018.02.28.
Málnás chiapuding, amivel rózsaszínben indul a nap

Azt már mindenki unásig hallotta, olvasta és tudja, hogy reggelizni fontos és szükséges, de persze a napi rutinban nehéz megvalósítani, hogy egészséges, gyors, finom és tápláló étellel indítsuk a napot. Az egyik legegyszerűbb és isteni finom alternatíva a chiapuding, amit előző este bekeverünk, reggel pedig vár ránk a krémes, desszertnek is beillő kész reggeli.

Az apró chiamag csudás tulajdonsága, hogy rengeteg folyadékot képes beszívni, és egészen krémes, pudingos állagot kap. Bármilyen folyadékkal jól működik, teljesen felveszi a hozzáadott ízeket és aromákat, és bár sokszor éri az a vád, hogy drága, annyira szapora, hogy bőven megéri beruházni rá, mert többszörösére duzzad. Ha este bekeverjük, reggelre tökéletes lesz, ha pedig egy gyömbéres-vaníliás málnaturmix-szal keverjük, tényleg rózsaszínben és ízekben gazdagon indul a reggel – ami meghatározhatja egész napunkat! 😉

Málnás chiapuding krémesen – gyömbérrel és vaníliával

Hozzávalók:

  • 5 dkg chiamag
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 1 dl víz
  • 3-4 evőkanál méz
  • 20 dkg málna (fagyasztott is lehet)
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

Elkészítés: A málnát, a mézet, a fűszereket, a joghurtot és a vizet egy turmixban simára pépesítjük, hozzáadjuk a chiamagot, elkeverjük, és legalább 2-3 órát, de egy egész éjszakát is pihentetjük, hogy a magok megszívják magukat, és selymes, pudingos krémmé álljon össze.

Ízlés szerint friss gyümölccsel kiegészítve fogyasztjuk – desszertként vagy reggelinek. Ha nem szeretjük reggel a hideg ételt, a konyhapulton is hagyhatjuk a keveréket, így ideális és azonnal fogyasztható finom és tápláló reggelit kanalazhatunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.