Tegye fel a kezét, akit a kókuszgolyó hidegen hagy! Szerintem senkit, és a kekszes, sütés nélküli finomságot és nagyon szeretem, és gyerekkori kedvencemet is megpróbáltam egészségesre alakítani.
Az elmúlt években egyre több figyelmet fordítok arra, hogy egészségesebben étkezzünk, receptjeimet megpróbálom cukormentesre szabni, a glutént és a laktóz is kihagyni. Egyszerűen jobb a közérzetünk és a tudatunk, a hangulatunk, és csupa egészséges alapanyagból is sokszor előállítható, akár egy retró klasszikus is.
A kókuszgolyónál a keksz helyett csonthélyasok, héjatlan mandula és pekándió váltja ki a lisztes alapú kekszet és a hozzáadott zsiradékot is, a cukrot pedig a datolya – isteni finom a végeredmény, bármikor és büntetlenül nassolható!
Cukormentes kókuszgolyó – vegán változatban
Hozzávalók:
A forgatáshoz:
Elkészítése: A hozzávalókat aprítógépbe tesszük, és addig járatjuk a gépet, amíg egynemű masszát nem kapunk. Enyhén vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle. Mindet kókuszreszelékbe forgatjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.