Írd be, mit keresel:

Serpenyős egyedényes egészségesen, brokkolival és halfilével

Gyors és frappáns, egyedényes és egészséges fogás készült tengeri halfilével, mégpedig zsiradék nélkül, párolással. Könnyű, friss és laktató, igazi főnyeremény sietős napokra, amikor minimális időnk és energiánk van csak, mégis szeretnénk finomat enni egészségesen.

Cookta - 2018.03.13.
Serpenyős egyedényes egészségesen, brokkolival és halfilével

Bármilyen tengeri halfilével, sőt akár hazaival is készülhet, a halhús gyorsan elkészül, és nagyon jól felveszi a párolólé aromáit, ami most egy kis fehérbor és citromlé volt, ami kellemesen üdévé tette a halat és a zöldségeket – esetünkben a krumplit és a brokkolit – is, de bármilyen könnyen párolódó-puhuló zöldfélével készíthetjük, csak össze kell dobálni az alapanyagokat.

A serpenyőbe most a sokat támadott pangasius került, ami az elmúlt években megjárta a hadak útját, mert forgalomba kerültek egészen katasztrofális ízű, állagú és minőségi halak, majd napvilágra kerültek olyan videók, amelyek a haltenyésztés borzalmait mutatták be. Szerencsére azóta komoly változás történt, megalkult ugyanis egy olyan nemzetközi szervezet, amely szigorúan ellenőrzi a tenyésztést és a szabadvízi halászást is, a minőség mellett a fenntartható fejlődés szempontjaira is ügyelve. Az ASC – Acquaculture Stewardship Council – szervezethez csatlakozók vállalják a rendszeres ellenőrzéseket, cserében viszont termékeik csomagolásán feltüntethetik a szervezet logóját és a telephelyük kódját, így a vásárlók garantáltan minőségi halat kapnak, és a szervezet oldalán a kód megadásával visszakereshetik a hal eredetét. Nincs tehát más dolgunk, mint olyan halat választani, legyen az bármilyen, aminek a csomagolásán megtalálható az ASC-logo.

Serpenyős hal brokkolival

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 egész pangasius-filé – vagy más hal
  • 1 nagy fej brokkoli
  • 4 közepes krumpli
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2 citrom
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítés: A krumplit és a lilahagymát meghámozzuk, félkarikákra vágjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a szárrészről levágjuk a fás külső részt, a belsejét feldaraboljuk, és mindezt egy serpenyőbe szórjuk. A halfilét – akár fagyosan is – ujjnyi darabokra vágjuk, majd a zöldségekre szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, aláöntjük a fehérbort, lefedjük, és forrástól számítva közepes tűzön kb. 15 perc alatt, a zöldségek puhulásáig pároljuk.

Magában tálaljuk, de aki vágyik egy kis szaftosságra, zöldfűszeres tejföllel is meglocsolhatja.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.