Írd be, mit keresel:

Tavaszváró tészta könnyeden – zöldborsós pestóval

Egyre jobban ki vagyunk éhezve nemcsak a langyos tavaszi szélre és a zsenge zöld színekre, de a friss ízekre, zöldségekre is. Szerencsére a fagyasztó segítségével csalhatunk egy kicsit, és könnyedebb, tavaszias fogásokat is készíthetünk, mint amilyen ez a villámgyors tésztaétel zöldborsós pestóval.

Cookta - 2018.03.22.
Tavaszváró tészta könnyeden – zöldborsós pestóval

Pofonegyszerű és 20 perc alatt kész, a húsvéti böjtöt tartóknak is ideális, friss és izgalmas, ráadásul a zöldborós pesto nem csak a tésztával működik jól, hanem kicsit sűrűbbre hagyva szendvicskrémnek vagy mártogatósnak is mennyei, ha pedig kicsit hígabbra készítjük, akkor salátaöntetnek is tökéletes, szemet, szájat gyönyörködtető egészséges mártás.

A klasszikus zöld pesto nem tartalmaz zöldséget, így ez a változat testesebb, krémesebb, lágyabb és édeskésebb, amihez most bazsalikom került, de készíthető még frissebben, mentásan, vagy kissé pikánsabban, rukkolával, az alábbi változatban szereplő dió helyet mandulával… Érdemes játszani vele, mert pofonegyszerű, villámgyors – és mindenhogy nagyon finom.

Zöldborsó-pestós tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne vagy más tészta
  • 25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • 1 marék bazsalikom
  • 5 dkg dió
  • 1 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A zöldborsót sós, forró vízbe dobjuk, és 8-10 perc alatt megfőzzük, szűrőkanállal kiemeljük, majd ugyanebben a vízben megfőzzük a tésztát is – szükség esetén kipótolva még vízzel, sóval.

Közben a leszűrt zöldborsót késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a bazsalikomleveleket, a diót, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az olaj felét, és 2 perc alatt nagyon krémesre, simára mixeljük, majd a reszelt parmezánt és a maradék olajat is hozzáadjuk, és tovább krémesítjük.

Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és összeforgatjuk a zöldborsókrém felével, majd tányérokba halmozzuk, elosztjuk rajtuk a maradék pestót, borsot őrölünk rá, ízlés szerint egy kis parmezánnal még megszórhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.