Írd be, mit keresel:

Már a teákkal együtt is műanyagot iszunk

Bárki, aki komolyan ért a teafogyasztáshoz, és szereti a minőségi teákat, az elvből nem fogyaszt zacskózott teafajtákat – legalább is a hagyományos, szálas teát tartja a legjobbnak. Jól is teszi, mivel a teafilterek átlagosan 25 százaléka műanyagból készül.

Cookta - 2018.03.28.
Már a teákkal együtt is műanyagot iszunk

Ez főleg az Egyesült Királyságban lehet probléma, az ország ugyanis még ma is óriási teafogyasztó. Csakhogy a hagyományos teafilterek legalább 25 százaléka műanyagból, vagyis műanyag polimerek felhasználásával készül. Ez egyrészt a környezetnek, másrészt az emberi egészségnek is nagyon rossz hír.

A briteknél ugyanis rengetegen komposztálják a teafiltereiket, ami azért probléma, mert nem bomlanak le teljesen a műanyagtartalmuk miatt. A teagyártók szerint segíthet, ha kisebb darabokra tépjük a teafiltereket, mielőtt a komposztálóba dobjuk, de ez sokszor nem kivitelezhető, és egyébként is, elég macerás.

A műanyagos forró víz fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásáról és a műanyagmentes teákról itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.