Írd be, mit keresel:

Tavaszi joghurtos krumplisaláta frissen, diétásan

Ha azt mondjuk, krumplisaláta, elsőként valószínűleg a legtöbben a majonézes klasszikusra gondolnak, pedig készíthetünk a burgonyából salátát sokkal alakbarátabb és frissebb, tavaszi változatban is, zöldségekkel és joghurtos öntettel - egyszerű és nagyon finom!

Cookta - 2018.04.04.
Tavaszi joghurtos krumplisaláta frissen, diétásan

Ki vagyunk éhezve a tavaszra, a friss ízekre, a ropogós zsenge zöldségekre, a könnyedebb, de azért tartalmas fogásokra – ez a krumplisaláta pedig pont ilyen, üde és frissítő, és a krumpli egyáltalán nem unalmas szereplőként jelenik meg benne. Finoman csípős hónapos retek és újhagyma teszi igazán tavasziassá, zöldborsó és zöldbab is került bele, igaz, némi csalással a fagyasztóból, hogy még zöldebb és zöldségesebb legyen.

A klasszikus majonézes öntet helyett most egyszerűen könnyű joghurt került a salátába egy kis citrommal és kaporral, így simán beilleszthető diétába is, alakbarát, de tartalmas, aki pedig nem szereti a kissé megosztó kaprot, friss petrezselyemmel is készítheti, kicsit más jellegű lesz, de úgy is nagyon finom.

Tavaszi joghurtos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 8 közepes krumpli
  • 1 jó maréknyi fagyasztott zöldborsó
  • 1 jó maréknyi fagyasztott zöldbab
  • 1 csokor hónapos retek
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor kapor
  • Az öntethez:
  • 2,5 dl joghurt
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és sós vízben feltesszük főni, forrástól számítva 5 perc után hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldbabot, majd addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, leszűrjük.

Közben a retket és az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a kaprot finomra vágjuk. Az öntet alapanyagait összekeverjük.

Az összes zöldséget egy tálba öntjük, rálocsoljuk a joghurtos öntetet, és óvatosan összeforgatjuk. Langyosan tálaljuk önmagában – vagy köretként is kínálhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.