Írd be, mit keresel:

Epres piskótatorta, ami mindig sikert arat

Az epres desszertek királynője ez a torta, igazi klasszikus, amiben a könnyű vaníliás piskóta, a selymes tejszínes sajtkrém és friss eper tökéletes harmóniát alkot. Amilyen ünnepi és mutatós, olyan egyszerű is, akár kezdőknek is tökéletes, ha egy villantós és mesés finomságra vágynak.

Cookta - 2018.04.15.
Epres piskótatorta, ami mindig sikert arat

Igaz, hogy még nincs itt az igazi eperszezon, de aki már nagyon ki van éhezve a friss gyümölcsre, nehezen áll ellen a mosolygósan piros és illatos eperszemeknek. Ilyenkor a legjobb sütibe pakolni a gyümölcsöt, mert szeletre, cikkekbe vágva kiadósabban használhatjuk. Emellett érdemes kiegészítésül egy kis eperdzsemet is használni, ami fokozza az epres hatást, és egy újabb textúrát is ad a desszertnek.

Ha egy biztos sikerdesszertre vágyunk, tökéletes választás ez a torta, az alapja könnyű vaníliás piskóta, tölteléke tejszínes sajtkrém és egy kis alkohollal összeforralt eperdzsem, és persze friss gyümölcs, mesésen finom és nagyon mutatós, és amellett, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, a végeredmény biztos siker lesz.

Epres piskótatorta

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 1 kis üveg eperdzsem
  • 1/2 dl konyak vagy rum
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 25-30 dkg eper

Elkészítés: A piskótához a tojásokat feltörjük, különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, habverővel krémesre verjük. Fontos, hogy igazán krémes, szinte habos legyen, ettől lesz könnyű, levegős a piskóta! Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, jól elkeverjük csomómentesre. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan, adagonként és óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához. Kikent, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve pár percet pihentetjük, majd a peremét levéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a lekvárt egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a konyakot vagy rumot, kevés vizet, és összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, ízlés szerint szeletekre vagy cikkekre vágjuk.

A krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral habverővel jó krémesre keverjük, majd a jól behűtött tejszínt is hozzáöntjük, és 2-3 perc alatt kemény habbá verjük.

A kihűlt piskótát lapjában félbevágjuk, megkenjük a dzsem, majd a habos krémsajt felével, kirakjuk az eper felével, majd rárakjuk a másik piskótalapot, ezzel is ugyanígy járunk el a maradék alapanyagokkal. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kicsit összeérjenek.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.