Írd be, mit keresel:

Melegszendvics másképp – 3 változatban

Ki ne emlékezne a sulibüfékben, egyetem környéki kiskocsmákban árult melegszendvicsekre, vagy azokra, amelyek a koliban készültek - valószínűleg rémesek lehettek mai szemmel nézve, de az emlékek és a nosztalgia távolsága megszépíti őket. Ettől függetlenül a melegszendvics tényleg irtó jó és praktikus megoldás, és zseniális étel a maga egyszerűségében, ha azt a keveset, ami kell neki, megadjuk - a legjobb alapanyagokból.

Cookta - 2018.04.15.
Melegszendvics másképp – 3 változatban

Nyúlós sajt, ropogós kenyér, ennyi már elég is a boldogsághoz, és nem kell elrontani úgynevezett "löncshússal" vagy darált párizsiból kevert melegszendvicskrémmel. Persze ízlés kérdése, és lehet retro "szendókat" is készíteni, de ha igazán jót szeretnénk, elég a sajt és a kenyér mellé pár szelet bacon, egy alma, maréknyi rukkola vagy bébi spenót, egy kis fej lilahagyma, de gyakorlatilag bármi sokkal természetesebbet is pakolhatunk a kenyérszeletek közé, mint a konzerv hús vagy a legolcsóbb felvágott. Gyors, kiadós, laktató, pár perc alatt megvan – igazi főnyeremény.

Valószínűleg sokan emlékeznek még a klasszikus alumínium kis szendvicssütőre, sok háztartás egyik legfontosabb darabja volt, de mára átvette a helyét a kontakt grill, amiben nagyon egyszerűen és gyorsan átsül a melegszendvics, de igazából egy egyszerű serpenyő is tökéletes a melegszendvicshez – igen, a sütőt sem kell bekapcsolni, hogy mennyei melegszendvicsünk legyen. Jöjjön 3 receptötlet bizonyságként!

Melegszendvics baconnel

Hozzávalók: 8 szelet kenyér, 8 szelet bacon, 2 marék reszelt sajt

Elkészítés: Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, a baconszeleteket ropogósra sütjük benne. Közben a kenyérszeletek felén elosztjuk a reszelt sajt felét, rárakosgatjuk a sült bacont, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, lezárjuk a maradék kenyérszeletekkel. A serpenyőből a baconből kisült zsírt felét kiöntjük egy tálkába, a serpenyőbe tesszük a 4 szendvicset, 2-3 perc alatt az egyik oldalon megsütjük, majd megfordítjuk, a maradék zsiradékot a serpenyőbe öntjük, de nem a szendvicsre, hanem alá, és 2 perc alatt készre sütjük.

Melegszendvics almával

Hozzávalók: 8 szelet kenyér, 1 alma, 2 evőkanál vaj, 2 marék reszelt cheddar – vagy más karakteresebb – sajt

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk. A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük minden oldalukon vajjal, a felét megszórjuk reszelt sajttal, kirakjuk az almaszeletekkel, jöhet a maradék sajt, majd befedjük a maradék vajas kenyérszeletekkel. Serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt, kontakt sütőben 2-3 perc alatt megsütjük.

Melegszendvics mediterrán módra

Hozzávalók: 8 szelet kenyér, 1 golyóbis mozzarella, 1 kis fej lilahagyma, 1 paradicsom, 1 marék rukkola, 2 evőkanál vaj, só, bors

Elkészítés: A lilahagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük a oaradicsommal és a mozzarellával együtt. A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük minden oldalukon vajjal, kirakjuk a paradicsomszeletekkel, a mozzarella felével, mehet rá a lilahagyma és a rukkola, sózzuk, borsozzuk, befedjük a mozzarellával és a maradék vajas kenyérszeletekkel, és serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt, kontakt grillben 2-3 perc alatt megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.