Az egészségünk és környezetvédelem miatt is jobb lenne, ha jóval kevesebb húst és tejterméket ennénk, a Greenpeace szerint is – a legfrissebb elemzéseikben például arra mutatnak rá, hogy nagy bajban lesz a Föld lakossága, ha az évszázad közepére nem csökkenti le legalább a felére a hús és tejtermékek fogyasztását.
A Greenpeace egyik friss jelentése amellett kampányol, hogy legalább 50 százalékkal kevesebb húst és tejterméket kellene fogyasztanunk az évszázad közepére, ezzel a saját egészségünket és a bolygónkat is megvédve. Az elemzés szerint ezt muszáj meglépnünk, ha tartani akarjuk magunkat a párizsi klímaegyezményhez, hiszen az elkövetkezendő évtizedekben a mezőgazdaság az üvegházhatású gázok kibocsájtásának 52 százalékáért felel majd, és ennek 70 százaléka a hús- és tejtermék-feldolgozásból érkezik majd.
A jelentésben a Greenpeace azt is felsorolja, milyen előnyei származnak az emberiségnek abból, ha megfogadja a tanácsot, ezek közül sorolunk fel most néhányat.
Küzdhetünk a klímaváltozás ellen
A már említett üvegházhatású gázok kibocsájtása nem játék, ha nem teszünk ellene valamit, akkor esélyünk sincs, hogy elérjük a párizsi klímaegyezményben foglalt céljainkat. Ha tényleg a felére csökkentenénk a hús- és tejtermékfogyasztásunkat, akkor 64 százalékkal csökkenhetne a kibocsájtott üvegházhatású gázok mennyisége.
Az egészségesebb és környezettudatosabb hatásokról itt olvashattok bővebben >>
Vegán recepteket itt találtok >>