Írd be, mit keresel:

Fele ennyi húst és tejterméket kéne fogyasztanunk?

Az egészségünk és környezetvédelem miatt is jobb lenne, ha jóval kevesebb húst és tejterméket ennénk, a Greenpeace szerint is – a legfrissebb elemzéseikben például arra mutatnak rá, hogy nagy bajban lesz a Föld lakossága, ha az évszázad közepére nem csökkenti le legalább a felére a hús és tejtermékek fogyasztását.

Cookta - 2018.04.19.
Fele ennyi húst és tejterméket kéne fogyasztanunk?

A Greenpeace egyik friss jelentése amellett kampányol, hogy legalább 50 százalékkal kevesebb húst és tejterméket kellene fogyasztanunk az évszázad közepére, ezzel a saját egészségünket és a bolygónkat is megvédve. Az elemzés szerint ezt muszáj meglépnünk, ha tartani akarjuk magunkat a párizsi klímaegyezményhez, hiszen az elkövetkezendő évtizedekben a mezőgazdaság az üvegházhatású gázok kibocsájtásának 52 százalékáért felel majd, és ennek 70 százaléka a hús- és tejtermék-feldolgozásból érkezik majd.

A jelentésben a Greenpeace azt is felsorolja, milyen előnyei származnak az emberiségnek abból, ha megfogadja a tanácsot, ezek közül sorolunk fel most néhányat.

Küzdhetünk a klímaváltozás ellen

A már említett üvegházhatású gázok kibocsájtása nem játék, ha nem teszünk ellene valamit, akkor esélyünk sincs, hogy elérjük a párizsi klímaegyezményben foglalt céljainkat. Ha tényleg a felére csökkentenénk a hús- és tejtermékfogyasztásunkat, akkor 64 százalékkal csökkenhetne a kibocsájtott üvegházhatású gázok mennyisége.

Az egészségesebb és környezettudatosabb hatásokról itt olvashattok bővebben >>

Vegán recepteket itt találtok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.