A korai eper még nem igazán aromás, de friss és lédús, ráadásul szemtelenül olcsón árulják a többi gyümölcshöz képest. Egy kis csokiba belemártva tökéletes desszert, mutatós, isteni, még a gyerekek szülinapjára az osztálytásak vagy ovis barátoknak is ideális ünnepi nassként, közös ünneplésre.
A két legnagyobb kedvenc, az eper és a csokoládé ebben a legegyszerűbb formában is sikert arat, ha gyors, de ütős és mutatós finomságra vágyunk. Egy tábla tejcsoki és maroknyi eper is elég hozzá, de akár egy teljes osztálynyi gyereket vagy tavaszi bulit is felvidíthatunk, ha egy kis epret felváltva fehér és klasszikus tej- vagy étcsokiba mártjuk.
Ennek a megoldásnak az is előnye, hogy ha nem teljesen ép az eper, akkor is felhasználhatjuk a zúzottabb részeket kivágva, majd a csokival mártva ezeket elfedhetjük. Hibátlan és istenien finom, ízlés szerint inverz csokicsíkokkal vagy színes tortadarával tovább turbózhatjuk.
Eper csokiba mártva
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokikat külön-külön feltördeljük, majd gőz felett vagy mikróban 2×1 perc alatt 800 Watton felolvasztjuk, menet közben átkeverve. A megmosott és leszárított epret belemártjuk az olvasztott csokiba.
Ízlés szerint meghinthetjük finomra vágott csonthéjassal, kókusszal vagy tortadarával is. Még praktikusabb, ha fogpiszkálót szúrunk bele, így könnyebben, maszatmentesen fogyasztható.