Írd be, mit keresel:

Csicseris curry színesen, gyorsan és kiadósan

Egészséges, tápláló, mindenmentes, vitaminokban, fehérjében és rostokban gazdag, gyors és pofonegszerű, de amiért leginkább imádnivaló ez az ízekben gazdag ragu, az az, hogy izgalmasan fűszeres, és hogy olyan gazdagon keverednek benne a krémesebb és ropogósabb alapanyagok, nem mellesleg pedig szemvidítóan színes is.

Cookta - 2018.05.05.
Csicseris curry színesen, gyorsan és kiadósan

A konzerv csicseriborsó az utóbbi időkben az egyik legjobb barátunkká vált a konyhában. A főtt hüvelyes egészséges, laktató, fehérjegazdag, jól elvan a polcon, pénztárcabarát, és bármikor percek alatt ízletes és laktató fogássá alakítható pár fűszer és idényzöldség társaságában. Most édesburgonyával és spenóttal főtt currys raguvá, de cukkinivel, padlizsánnal, répával, zellerrel, zöldbabbal vagy brokkolival is nagyon finom, szinte minden jól passzol hozzá, és húsmentesen is laktató, mégis alakbarát.

A csicseris currybe a zöldségek mellett egy kis kókuszkrém került, ami az édesburgonyával együtt kissé édeskésre hangolta az egyszerre pikáns és lágy ízeket, a tálaláskor rászórt pörkölt földimogyoró pedig igazán izgalmassá tette a ropogósságával ezt a gyors és isteni fogást.

Csicseriborsós curry spenóttal és édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
  • 1 nagyobb édesburgonya
  • 20 dkg bébi spenót
  • 1 evőkanál curry
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • kevés csilipehely ízlés szerint
  • 2 dl kókuszkrém
  • 1,5 dl víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 marék pörkölt földimogyoró
  • só, bors
  • párolt rizs a tálaláshoz

Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és az édesburgonyát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, a batátát 1 centis kockákra vágjuk.

Az olajat egy edényben felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és kevergetve pár perc alatt üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a curryt, a fahéjat és a római köményt, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kis csilit adunk hozzá, átkeverjük, majd mehet bele az édesburgonya és a leszűrt csicseriborsó. Összeforgatjuk, felöntjük a kókuszkrémmel és a vízzel, és fedő alatt, közepes lángon 7-8 percet főzzük, majd hozzáadjuk a bébi spenótot is, és még 1-2 percet főzzük.

A szaftos csicseris ragut párolt rizzsel tálaljuk, földimogyoróval megszórva.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.