Egészséges, tápláló, mindenmentes, vitaminokban, fehérjében és rostokban gazdag, gyors és pofonegszerű, de amiért leginkább imádnivaló ez az ízekben gazdag ragu, az az, hogy izgalmasan fűszeres, és hogy olyan gazdagon keverednek benne a krémesebb és ropogósabb alapanyagok, nem mellesleg pedig szemvidítóan színes is.
A konzerv csicseriborsó az utóbbi időkben az egyik legjobb barátunkká vált a konyhában. A főtt hüvelyes egészséges, laktató, fehérjegazdag, jól elvan a polcon, pénztárcabarát, és bármikor percek alatt ízletes és laktató fogássá alakítható pár fűszer és idényzöldség társaságában. Most édesburgonyával és spenóttal főtt currys raguvá, de cukkinivel, padlizsánnal, répával, zellerrel, zöldbabbal vagy brokkolival is nagyon finom, szinte minden jól passzol hozzá, és húsmentesen is laktató, mégis alakbarát.
A csicseris currybe a zöldségek mellett egy kis kókuszkrém került, ami az édesburgonyával együtt kissé édeskésre hangolta az egyszerre pikáns és lágy ízeket, a tálaláskor rászórt pörkölt földimogyoró pedig igazán izgalmassá tette a ropogósságával ezt a gyors és isteni fogást.
Csicseriborsós curry spenóttal és édesburgonyával
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és az édesburgonyát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, a batátát 1 centis kockákra vágjuk.
Az olajat egy edényben felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és kevergetve pár perc alatt üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a curryt, a fahéjat és a római köményt, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kis csilit adunk hozzá, átkeverjük, majd mehet bele az édesburgonya és a leszűrt csicseriborsó. Összeforgatjuk, felöntjük a kókuszkrémmel és a vízzel, és fedő alatt, közepes lángon 7-8 percet főzzük, majd hozzáadjuk a bébi spenótot is, és még 1-2 percet főzzük.
A szaftos csicseris ragut párolt rizzsel tálaljuk, földimogyoróval megszórva.