Írd be, mit keresel:

Lazac kiadósan és villámgyorsan – szuper tésztaszósznak

A lazac nem tartozik a legpénztárcabarátabb halak közé, de nagyon egészséges és finom, tele van D-vitaminnal és jótékony ómega 3- és 6 zsírsavakkal, így időnként érdemes rá elcsábulni. Ha tésztával tálaljuk, akkor jóval kiadósabb, ráadásul gyors és maceramentes, és mindennel együtt 20 perc alatt tálalható.

Cookta - 2018.05.05.
Lazac kiadósan és villámgyorsan – szuper tésztaszósznak

Amilyen egyszerű, olyan finom, krémes, lágy és friss egyszerre, és csupán néhány alapanyag kell csak hozzá a lazac mellett. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül mellé, viszont csak friss zöldfűszerrel igazán finom és tavaszia. Ha nincs bazsalikomunk, mint a lenti receptben, akkor petrezselyemmel vagy kaporral is tökéletes, természetesen kicsit más, de isteni, és akár mindegyik változatban érdemes kipróbálni.

Amíg nincs friss zöldborsó, addig fagyasztottal is készíthető, de akár zöldbabbal is kipróbálható, ugyanilyen gyors és friss lesz a végeredmény, sőt a hagyma helyett akár újhagymát is használhatunk ehhez az egyszerű, de nagyszerű tavaszias tésztaételhez.

Lazacos-zöldborsós tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg kagylótészta – vagy más, ízlés szerint
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 lazacfilé – kb. 25 dkg
  • 25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • 1/2 citrom héja és leve
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A tésztának vizet teszünk fel a tűzre, közben a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, a lazacot falatnyi darabokra kockázzuk. Ha felforrt a víz, sózzuk, és a tésztát beleöntjük, a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük.

A mártáshoz egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, rádobjuk a hagymát, 1-2 perc alatt üvegesre dinszteljük, majd a gokhagymát és a lazacot is hozzáadjuk, ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, hozzáadjuk a zöldborsót (fagyasztva), finoman átkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön 5 perc alatt összefőzzük, míg a hal omlós, de nem túlsült, a borsó pedig kellemesen roppanósra fő.

A megfőtt leszűrt tésztával óvatosan összeforgatjuk vagy csak simán a tetejére halmozva tálaljuk, borsot őrölünk rá, finomra vágott bazsalikommal meghintjük, és így kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.