Írd be, mit keresel:

Mangós chiapuding – kedvencek egy desszertben

Amióta a chiamag berobbant nálunk is a köztudatba, gyakran használom, és bevallom, nagyon szeretjük. Pofonegyszerű, egészséges, hihetetlenül szapora, és bámulatosan illik hozzá mindenféle gyümölcs. Most egyik kedvenc gyümölcsömmel, mangóval rétegeztem - nem lehet vele betelni!

Cookta - 2018.05.06.
Mangós chiapuding – kedvencek egy desszertben

Bár tényleg csak jókat tudok mondani a csodás kis chiamagról, két dolgot érdemes figyelembe venni: egyrészt nem a villámgyors kategória, vagyis 2-3 órát mindenképpen érdemes adni neki, hogy igazán finom és krémes legyen, ha pudingot készítünk vele, de ha reggelire szánjuk, érdemes már előző este bekeverni, másrészt hajlamos nehézzé, olajossá válni, attól függően, milyen folyadékkal készítjük. Nálunk a legjobban mandulatejjel vált be, amit mi házilag készítünk, de érdemes vele kísérletezni, kinek mivel lesz a legfinomabb.

Most egyik kedvenc gyümölcsömmel, mangóval készült belőle rétegezett pohárkrém, ami nemcsak különlegesen finom és fűszeres, egzotikus ízű, de közben egészséges és természetes probiotikumokban gazdag, ami segít megőrizni vagy épp helyreállítani a bélflóra egészséges működését. Ha jó érett mangót sikerül kifognunk, akkor a gyümölcsös réteget nem is kell ízesíteni, de a chiapudingot nem árt, ezt én most mézzel tettem, de ez kiváltható pépesített banánnal vagy datolyával, agavé- vagy juharsziruppal is!

Mangós chiapuding

Hozzávalók:

  • 1 bögre mandulatej
  • 3 evőkanál chiamag
  • ízlés szerint méz vagy banán
  • 2 mangó

Elkészítése: Egy kis tálban összekeverjük a chiapuding hozzávalóit, vagyis a mandulatejet, a chiamagot és a mézet vagy a pépesített banánt, és hűtőben hagyjuk állni legalább 2-3 órát.

A mangót meghámozzuk, a húst levágjuk a magról, összeturmixoljuk.

Tálaláskor ízlés szerint rétegezzük, a tetejére szórhatunk kókuszcsipszet is.

Forrás:
Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.