Írd be, mit keresel:

Nutellás rakott kenyér, a sütipótló kényeztető desszert

Szemtelenül egyszerű és isteni finom a csokis mogyorókrémmel rétegezett rakott kenyér, ami vaníliás tejsodóban sül egyszerre krémesre és ropogósra. Ideális desszert lehet, ha van maradék kenyerünk vagy szikkadtabb kalácsunk, de akkor is, ha nincs időnk sütisütéssel matatni, és valamilyen gyors édességre vágyunk.

Cookta - 2018.05.07.
Nutellás rakott kenyér, a sütipótló kényeztető desszert

Nevezhetjük kenyérpudingnak, rakott kenyérnek vagy kenyérfelfújtnak, bármilyen fehér, semlegesebb ízű vagy édes pékáruval készíthető, elronthatatlanul egyszerű és csábítóan finom, pár perc alatt összeállítható, és sokféle módon variálható. Most Nutellával készült, de ennek hiányában darabolt csokival, csokicseppel vagy olvasztott csokival is bátran kipróbálható, gazdagítható aprított aszalt gyümölcsökkel vagy mazsolával, mindenféle csonthéjassal…
 

Nutellás rakott kenyér

Hozzávalók:

  • 1 bagett vagy kalács
  • 4-5 evőkanál Nutella
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 maréknyi szeletelt mandula vagy durvára vágott mogyoró
  • csipet só

Elkészítés: Egy sütőtálat kivajazunk. A bagettet szeletekre vágjuk, egy részét megkenjük Nutellával, a másik részét vajjal, majd ferdén, egymást félig fedve belerakosgatjuk a kivajazott sütőtálba.

A tejet és a tejszínt egy kis lábasba öntjük, felforraljuk. Közben a tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vanília-kivonatot, és kézi habverővel jól kihabosítjuk, majd a forró tejes tejszínt óvatosan, vékony sugárban, folyamatosan keverve hozzáadjuk, nehogy összeugorjon a tojás. A keveréket egyenletesen a kenyérszeletekre locsoljuk, majd egy kanállal kissé lenyomkodjuk a kenyérszeleteket, hogy felszívhassák az édes folyadékot, végül megszórjuk szeletelt mandulával vagy darabolt mogyoróval.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30 percet sütjük. A sütőből kivéve tálalhatjuk melegen is, de langyosan, hidegen is finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.