Írd be, mit keresel:

Tonhalas fasírt, a filléres és finom maradékmentő

Nem szokványos fasírtról van szó, hanem tonhal és tört krumpli keverékéből készülő kiadós és nagyon finom változatról, ami igazi villámfogás lehet, ha van maradék főtt burgonyánk vagy krumplipürénk. Mártogatóssal vendégvárónak, salátával főételként is ideális, bekeverve vagy kisütve is elvan 1-2 napig a hűtőben, így másnap is tökéletes akár frissen kisütve, akár hidegen.

Cookta - 2018.05.07.
Tonhalas fasírt, a filléres és finom maradékmentő

A konzerv tonhal szuper alapanyag, sokszor kisegíthet minket akár egy nizzai saláta, akár tonhalas tésztaszósz formában, szendvicskrémet is keverhetünk belőle, de mint az alábbi recept is jól mutatja, fasírtot is készíthetünk vele. Nem kell hozzá drágább tonhalatválasztanunk, ehhez a fogáshoz tökéletes a morzsásabb, pénztárcabarátabb változat, mert úgyis össze kell törnünk, arra viszont érdemes figyelni, hogy ne olajos, hanem sós lében eltett változatot használjunk, ami nem más, mint sós víz. Ez alakbarátabb és könnyebben kezelhető, nem lesz tőle nehéz a fasírtunk.

A halas fasírtba most egy kis kakukkfű és citrom került ízesítőként, de ízlés szerint variálhatjuk is a fűszerezést, petrezselyemmel, kaporral is nagyon finom, de bazsalikom, provence-i fűszerkeverék is jól áll ehhez a kiadós és gyors fogáshoz, amit salátával és fűszeres tejfölös vagy joghurtos öntettel tálalhatunk könnyű ebédnek, vacsorának.

Tonhalas fasírt

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt krumpli
  • 1 konzerv tonhal sós lében (185 g)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa + a bundához
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • kevés olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés: Ha van maradék főtt krumplink, akkor egyszerűen villával összetörjünk, ha nincs, akkor meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk kihűlni, összetörjük. Hozzámorzsoljuk a leszűrt tonhalat, hozzáreszeljük a meghámozott kis fej hagymát és a citrom héját, fél citrom levét hozzáfacsarjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható legyen.

A masszából maréknyi adagokat veszünk, pogácsává formázzuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a fasírtokat oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Salátával és citromos joghurttal vagy tejföllel tálaljuk, de ízlés szerint más köretet is kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.