Írd be, mit keresel:

Szuper májusi kihívás, de sosem késő csatlakozni

Valami van a levegőben, mert egyszerre több kezdeményezés is indult májusban, amelyek a műanyagmentes életmódra hívják fel a figyelmet. A műanyagszemét, az egyszer használatos műanyagok termelése olyan problémát jelent, amelyet a közeljövőben biztosan meg kell oldania az emberiségnek. Az újrahasznosítás szép dolog, de a legjobb a megelőzés lenne. Ebben segítenek ezek a kezdeményezések is.

Cookta - 2018.05.11.
Szuper májusi kihívás, de sosem késő csatlakozni

1. Műanyagmentes tippek a Simplicity Fesztivál szervezőitől

Idén rendezik Budapesten Magyarország és talán a világ első hulladékmentes fesztiválját, amelyre a Budapestre látogató Bea Johnson (a zero waste életmód nagykövete) is felhívta a követői figyelmét. A szervezők a májust a ráhangolódás hónapjának nevezték ki, és mindennap megosztanak egy hulladékmentes tippet a fesztivál Facebook-oldalán.

2. Műanyagmentes flashmob Budapesten

Május 12-én, szombaton műanyagmentes megmozdulás lesz Budapesten, a Lehel piacon. A résztvevők célja, hogy felhívják a vásárlók és az árusok figyelmét arra, hogy csomagolás nélkül is lehet vásárolni és műanyag nélkül is van élet. A tervek szerint aznap délelőtt sokan fognak dobozokkal, kosarakkal, textilszatyrokkal vásárolni, kedvesen visszautasítják a zacskókat.

A szuper kezdeményezés többi részletéről itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.