Írd be, mit keresel:

Morzsasüti, a mindig jó gyors desszert – eperrel és rebarbarával

A tavasz első friss ízeivel, eperrel és rebarbarával készült ez az isten süti, olyan, mint egy pite, de nem kell igazából se gyúrni, se pihentetni a tésztát, nem kell nyújtani sem, maximálisan maceramentes, a végeredmény pedig egy nagyon omlós és illatos, finoman fanyar, friss gyümölcsökkel telepakolt kényeztető desszert.

Cookta - 2018.05.17.
Morzsasüti, a mindig jó gyors desszert – eperrel és rebarbarával

Az alaptészta bármilyen gyümölccsel elkészíthető, és érdemes is minél többször és sokféle kombinációban kipróbálni, mert fantasztukusan finom, de eperrel és rebarbarával maga a mennyország. Puha, omlós, illatos, és egész évben készíthető az aktuális szezonális gyümölcsökkel.

A vaj és a darált mandula különösen illatossá és omlóssá teszi a tésztát, ami ráadásul nagyon egyszerűen és gyorsan összeállítható, kezdőknek sem okoz csalódást, mert biztosan mindenkinek sikerül, hiszen elronthatatlanul egyszerű, ráadásul ha nem fogy el azonnal, hosszan friss is marad, sőt: másnap még finomabb…
 

Rebarbarás-epres morzsasüti

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • csipet só
  • 13 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara

Elkészítés: Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, a rebarbarát centis darabokra vágjuk, az epret fekockázzuk. A cukor felét és a vanília-kivonatot hozzáadjuk, összeforgatjuk.

A tésztához a száraz alapanyagokat – a lisztet, a darált mandulát, a sütőport, a sót, a maradék cukrot és a sütőport egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kézzel összemorzsoljuk, majd a tojásokat is hozzáadva összedolgozzuk. Nem áll össze tésztává, de az a lényeg, hogy nagyjából egységes massza legyen.

A massza 2/3 részét egy 20×30 centis kivajazott forma aljába nyomkodjuk, rászórjuk a rebarbarás epret, a maradék tésztát rámorzsoljuk, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen, langyosan, hidegen is kínálhatjuk – egy gombóc vaníliafagyitól sem sértődik meg, de önmagában is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.