Írd be, mit keresel:

Oreós-epres pohárkrém, az ellenállhatatlan kanalazgatni való

Vaníliakrém, Oreo keksz és eper, hát kell ennél finomabb desszert? A pohárkrémek a kedvenceim közé tartoznak, mert saját, éppen abban a pillanatban kitalált összeállítás szerint készülnek, elronthatatlanok, és nagy melegben szívesen kanalazgatjuk.

Cookta - 2018.05.18.
Oreós-epres pohárkrém, az ellenállhatatlan kanalazgatni való

Most éppen adott volt az Oreo keksz és az eper, így már csak azt kellett eldönteni, milyen krémmel is rétegezzem a poharakba. Végül vaníliapudingot főztem, majd mascarponével simára kevertem, majd tejszínhab is került bele, hogy könnyű és lágy legyen.

Forrás:
Kard Éva

A selymes vaníliakrém nagyon jól illet a ropogós kekszhez, melyre friss eperből fözött gyors dzsem tette fel a koronát. Imádtuk, és élvezettel kanalaztuk.

Forrás:
Kard Éva

Vaníliakrémes-Oreo kekszes pohárkrém eperrel

Hozzávalók:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag Oreo keksz
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Az eperdzsemhez:

  • 20-30 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 citrom leve
  • 1 púpozott teáskanál étkezési keményítő + pici víz

Elkészítés: A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a maradék tejet. Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. Én kevergetve hűtöttem ki, így csomómentes lesz a krém.

Amikor a puding kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, majd keverjük simára.

Ezután verjük kemény habbá a habtejszínt, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.

Pár darab Oreo kekszet tördeljünk bele a poharakba, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután megint keksz, majd krém következik. Tegyük be a hűtőbe, míg elkészül az eperdzsem.

Az epret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd daraboljuk fel ízlés szerint. Adjuk hozzá a vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és az őrölt fahéjat, majd főzzük pár percig, de arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük. Az étkezési keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az eperhez, és addig főzzük, míg kellően besűrűsödik. Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki.

A pohárkrémet vegyük ki a hűtőből, kanalazzuk rá a kihűlt eperdzsemet, és tálalásig tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt egy kicsivel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.