Írd be, mit keresel:

Adobo csirke, az egyedényes és szuperomlós ismeretlen ázsiai

Egyedényes, vagyis nagyon egyszerű, omlós és ragacsos, fűszeres fogás az adobo szósszal készült csirke, kiadós és gyors, és nagyon kedvelt fogás az angolszász országokban, bár egész máshonnan ered: a jó távoli Fülöp-szigetekről, ahol nemzeti ételnek számít.

Cookta - 2018.05.20.
Adobo csirke, az egyedényes és szuperomlós ismeretlen ázsiai

Nem véletlenül olyan népszerű sokfelé ez a fogás, amit mindenféle hússal készítenek, hiszen a szósz nagyon omlóssá és szaftossá teszi, bármilyen húst is válasszunk hozzá. A semlegesebb ízű sovány csirkének különösen jól áll, pikánssá és zamatossá varázsolja, ráadásul egyszerű, és nálunk is megtalálható hozzá minden alapanyag.

Az adobo szósz lényege, hogy fokhagyma, szójaszósz, ecet és babérlevél kerül bele, édes-savanyú és kellemesen fűszeres, klasszikusan párolt rizzsel tálalják, gyakran egy kis kurkumával illatosítva. Egyszerű és nagyon finom, tökéletes alternatíva, ha kiadós, alakbarát és új csirkés fogással frissítenénk fel a repertoárt.

Adobo csirke

Hozzávalók:
4 csirkecomb
4 evőkanál olaj
6 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
1 teáskanál egész bors
1/2 dl szójaszósz
1/2 dl fehérborecet
1 teáskanál barna cukor
1,5 dl húsleves

Elkészítés: A csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, sózzuk, majd serpenyőben, a felforrósított olajon körbepirítjuk. Közben meghámozzuk a fokhagymákat, és egy mozsárban összetörjük vagy lereszeljük, a csirkéhez adjuk. Meglocsoljuk a szójaszósszal és a fehérborecettel, meghintjük a cukorral, hozzádobjuk a babért, felengedjük a húslevessel, és fedő alatt 30 percet főzzük közepes lángon, közben egyszer átforgatva a húsokat.

Ekkor a fedőt eltávolítva addig hagyjuk még főni a combokat időnként megforgatva, amíg a szaft besűrűsödik, és jól körbefogja a húsdarabokat.

Azon melegében tálaljuk párolt rizzsel, ízlés szerint salátát is kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.