Írd be, mit keresel:

Egyszerű, de nagyszerű sajtos sült padlizsán

Nagyon egyszerű és kiadós, csupa rost és fehérje, ha karakteresebb sajtot használunk hozzá, akkor isteni finom a csőben sült padlizsán, ami egy adag salátával tökéletes fogás húsmentes ebédre vagy vacsorára.

Cookta - 2018.05.20.
Egyszerű, de nagyszerű sajtos sült padlizsán

Egészen krémesre sült padlizsán, amit átitat az olvadt sajt, nincs klasszikus értelemben vett tölteléke, mégis aromákban gazdag és a töltött zöldségek közé sorolható, maximálisan maceramentes, 10 perc munkával és bő fél óra alatt kész, imádnivalóan isteni és egyszerű, bármikor jól jöhet, ha nincs energiánk és kapacitásunk a konyhában matatni, mégis jót és jól akarunk enni, egészségesen.

A sült padlizsánnál a legtöbben a félbevágott és beirdalt zöldséget sózzák és hagyják kicsöpögni, majd olajjal meglocsolva tolják be a sütőbe, de időt és kalóriát is spórolhatunk, ha a beirdalt padlizsánfeleket úgy sütjük, hogy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk a vágott felükkel lefelé, így gyorsabb, mert nem kell kicsöpögni hagyni, gyorsabban is sül a saját gőzében, tökéletes puha lesz, felesleges só és olaj nélkül.

Sajtos sült padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 aszalt paradicsom + 2 evőkanál fűszeres olaj a paradicsom páclevéből
  • 15 dkg érettebb sajt – gruyere, cheddar vagy gouda, de más sajt is jó
  • só, bors

Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, egy éles késsel a húsukat jó mélyen berácsozzuk. Sütőpapírral fedett tepsire borítjuk, tehát a bőrös felük lesz fölül, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt puhára sütjük.

Közben az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és az aszalt paradicsomokkal együtt apróra vágjuk, meglocsoljuk a 2 evőkanál olajjal a paradicsom levéből, sózzuk és borsot őrölünk hozzá. A sajtot szeletekre, majd csíkokra vágjuk.

Az elősütött padlizsánokat megfordítjuk, kanál hátával kicsit lenyomkodjuk a belsejét, rákanalazzuk az újhagymás keveréket, kirakosgatjuk a sajcsíkokkal, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

Azon melegében tálaljuk friss salátával vagy ízlés szerinti körettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.