Írd be, mit keresel:

Hercegnőburgonya – a legjobb, ami a maradék főtt krumplival történhet

A hercegnőburgonya a legjobb dolog, ami a maradék főtt krumplival történhet, de ha ilyenünk nincs, akkor ezért a kívül roppanós, belül krémes falatkákért akár az alapoktól érdemes nekiállni. Klasszkusan köretként kerül az asztalra ez a francia gyökerekkel bíró fogás szaftosabb húsraguk mellé, de mártogatósok mellé is készíthetünk falatkának ilyen mutatós kis krumplis koronákat...

Cookta - 2018.05.21.
Hercegnőburgonya – a legjobb, ami a maradék főtt krumplival történhet

Aranyszínű, roppanós és ellenállhatatlanul finom, a legjobb kísérője szószos húsok mellé egy ünnepi fogáshoz, de önmagában is finom sajtos vagy paradicsomos szószba mártogatva. Ha van felesleges főtt krumplik, akkor maradékmentéshez is tökéletes alternatíva, de finom és kiadós nassolnivaló is lehet ez a francia gyökerekkel bíró sült krumpli, a pommes duchesse, vagyis szó szerint hercegnőburgonya, aminek még nagy előnye,hogy le is fagyasztható sütés előtt, így bármikor előkaphatjuk, és friss és illatos kényeztető nassolni valót készíthetünk.

Igazán finom akkor lesz, ha vajjal készítjük, fűszerként klasszikusan frissen reszelt szerecsendió ízesíti, de bármilyen fűszerrel megbolondítható, sőt egy kis reszelt parmezán is jót tesz neki. Egyszerű, olcsó és nagyon jól variálható, de a lényeg, hogy isteni finom!

Hercegnőburgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 3 tojássárga
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1/2 teáskanál reszelt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, leöblítjük, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és krumplinyomóval egészen simára összetörjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojássárgákat, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk hozzá, alaposan összekeverjük, majd csillagcsőrös habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire körkörösen kis csavart krumplihalmokat nyomunk.

Ezen a ponton betehetjük fagyasztóba, majd 2-3 óra múltán zacskóba áttehetjük, így praktikusabban elhelyezető a fagyasztóban.

A friss vagy fagyasztott hercegnőburgonyát 200 fokos sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, melegen vagy langyosan tálaljuk köretként vagy mártogatós mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.