Írd be, mit keresel:

Kids Try – beszippantó és cuki, de olykor zavarba ejtő Youtube-videók

Elsőre nagyon cuki és függőségget okoz a gyerekeket mindenféle ételekkel megkóstoltató közösségi videók folyama, emellett játszanak és rengeteg dolgot kipróbálnak, tényleg rá lehet kattani, hihetetlenül jó érzékkel választják ki a helyesebbnél helyesebb kölköket, akik bevállalóan kóstolják a sokféle ételt. De egy idő után visszaüt, és felmerül a kérdés: mire jó ez az egész?

Cookta - 2018.05.21.
Kids Try – beszippantó és cuki, de olykor zavarba ejtő Youtube-videók

Nyilván elsősorban arra jó, hogy nagy rajongótábor alakuljon ki, sok nézettséget produkáljon a sorozatban megjelenő, pár perces show, és tényleg helyesek, őszinték és hihetetlenül cukik a gyerekek, ahogy kipróbálnak és kóstolnak, de van az a pont, amikor felmerül: kell-e bogarat etetni gyerekekkel, hangyákat és tücsköt, vagy egyszerűen túl csípős, a számukra semmiképpen nem élvezetes ételt, esetleg kávét kóstoltatni, ami keserű és nem gyereknek valól?

Forrás:
Youtube-com

Kezdetben nagyobb, 5-7 éves gyerekekkel indult az irányzat, ma már a cukiságfaktor miatt 3-4 éves gyerekek is kóstolnak és véleményeznek. A kicsik kétségkívül imádnivalóak önmagukban és az összes reakciókkal, milliós nézettséget érnek el, a kérdés csak annyi – kell-e ilyenbe bevonni, konkrétan HASZNÁLNI őket a sikerek miatt… Arról nem is beszélve, hogy a szülők külön csatornákat is vezetnek a kis sztárok életéről, építgetik a kultuszt a gyerekeik körül. Nézzetek meg néhányat, érdemes!

Ezen az első videón török ételeket kóstolnak, tojásos reggelit, török lepényt, gyrost és baklavát, tök korrekt:

Objektum doboz

A spanyol ételek is rendben vannak, bár a spanyol kommentelők kiakadnak a viseó alatt, hogy a churros azért nem reggeli, de azért olyan ételek kerültek a válogatásba, amelyek világszerte ismertek és kedveltek.

Objektum doboz

Ennél a francia ételkóstolásnál érezhetően nem gyerekeknek való ételek is bekerültek, tatárbífszeteket nem adnak ott sem a kicsiknek, szóval itt egy kis hatásvadászat azért megjelenik, ahogy a kagykó sem gyerekkaja, a békacomb is csak az ínyencek kedvence… Az pedig külön kicseszés, hogy sajttálat kapnak desszertként, nem pedig macaront vagy egy jó kis tarte Tatint. A végén a bor is felvet néhány kérdést!

Objektum doboz

Hogy mennyi értelme van gyerekeknek kávét adni? Semennyi… Nem is adunk nekik, sem az íze, sem a hatása nem kedvező nekik. Itt már csak arról van szó, hogy mi élvezkedjünk az ő reakcióikon, nem azon, hogy a kicsik új dolgokat fedezzenek fel – velünk együtt.

Objektum doboz

A legdurvább a bogaras videó, amiben tücsköt, hangyát, hernyót és más bogarakat kóstoltatnak gyerekekkel. Jellemző és árulkodó, hogy kekszbe, fagyiba és pizzába, vagyis a gyerekek kedvenceibe tették őket, szóval így kiüti a biztosítékot, vagyis biztos a hatásvadászat… És még cinikus is – a végén megköszönve a gyerekek bátorságát hangyás nyalókát kapnak…

Objektum doboz

Mit gondoltok? Nem a cuki gyerekekről, hanem a Kids Try "kipróbálós" projektről?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.