Írd be, mit keresel:

Sült csirke újkrumplival felturbózva – tavasziasan, babbal, fehérjedúsan

Ha a gyerekeknél tuti sikert akarok elérni főétel terén, akkor a sült csirke és krumpli páros a nyerő. Én is szeretem, de a változatos étkezést még inkább, így amikor csak lehet, megvariálom kicsit.

Cookta - 2018.05.22.
Sült csirke újkrumplival felturbózva – tavasziasan, babbal, fehérjedúsan

Ez most egy nagyon finom, friss, igazi tavaszi változat, a legjobb benne a sok zöldfűszer meg a világbajnok újkrumpli, emellett egyszerű és gyors is! Ha nincs zöldfűszer, akkor szárítottal is készíthető, de frissel igazán finom.

A konzerv bab teszi igazán kiadóssá, ami elsőre furcsa lehet az újkrumplival, de nagyon jó párost alkotnak, fehérjedúsabb és laktatóbb, nálunk mindenki szerette.

Forrás:
Hajós Ágnes

Babos újkrumpli citromos csirkével

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 csirke felsőcomb
  • 2-2 nagy ág rozmaring és kakukkfű
  • 1 citrom leve
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 80 dkg újburgonya
  • 2 konzerv fehérbab
  • 1 csokor zsenge kapor
  • 1 nagy marék friss bazsalikom
  • 10 dkg rukkola

Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozzuk, de a bőrét rajtahagyjuk. A kakukkfüvet és a rozmaringot durvára vágjuk. A húsok mindkét oldalát bedörzsöljük a fűszerekkel, a sóval és a borssal, majd megcsorgatjuk a citromlével. Egy tálba tesszük pácolódni pár órára.

A krumplikat alaposan megmossuk, de nem kell meghámozni, nagyon vékony a héja. 3 centis kockákra vágjuk. Lobogó, sós vízben, újraforrástól számítva 5 percig főzzük. Leszűrjük, egy tepsibe borítjuk, rálocsolunk pár evőkanál olívaolajat, megsózzuk és borsozzuk. Átforgatjuk, 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a szélei megbarnulnak.

Közben a bazsalikomot és a kaprot durvára vágjuk, 2 evőkanál olajjal, 1 teáskanál sóval és pár tekerésnyi borssal egy mozsárban pépesre zúzzuk. Mikor a krumpli kész, összeforgatjuk vele és a rukkolával, végül a leszűrt babbal is.

Miközben a köret készül, kisütjük a húsokat: a serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat öntünk, felhevítjük, a húsokat bőrével lefelé belefektetjük. Nagy lángon a bőrt ropogósra pirítjuk, majd megfordítjuk, mérsékeljük a lángot és a húst készre sütjük.

Tálaláskor egy nagy adag babos újburgonyát tányérra szedünk, a húst csíkokra szelve rátesszük, és fogyaszthatjuk is.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.