Ez a zabkása egy igazi álom, olyan finom, mint egy desszert, mégis egészséges, pofonegyszerű és nagyon jól variálható. A tavaszi-nyári időszakban nagyon jólesően frissítő, köszönhetően a citromnak, a fogak alatt pedig izgalmasan roppan a mák. Bármilyen gyümölccsel mennyei!
Igazi álomreggeli ez a zabkása, pedig nincs benne semmi különleges alapanyag, csak éppen a jól bevált citrom-mák páros kapja a főszerepet. Ahogy süteményben is mindig jól passzolnak egymáshoz, így a zabkását is új szintre emelik. Érdemes este bekeverni, így reggel már csak egy kis friss gyümölcs kell a tetejére, és indulhat is a nap egy sütire hajazó zseniálisan egyszerű és isteni reggelivel.
Bármilyen gyümölcs illik hozzá, most friss eper és banán került hozzá, ez utóbbival csökkenthető az édesítő mennyisége, kiadósabb és laktatóbb, egészen ebédig kitart, az eper pedig szezonban kihagyhatatlan, de bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölccsel kiváltható.
Citromos-mákos zabkása
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A zabpelyhet a vízzel, a mákkal, a lenmaggak, a mazsolával, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, valamint a vaníliakivinattal egy tálkában vagy befőttes üvegben összekeverjük. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a joghurttal és a kiválasztott édesítővel átkeverjük, és a felaprított gyümölcsökkel megszórva tálaljuk, fogyasztjuk.