Írd be, mit keresel:

Mini sajttorta sütés nélkül, nyers eperraguval

Ez a sütemény a lehető legegyszerűbbek közül való, viszont isteni finom, se a tűzhelyet, se a sütőt nem kell bekapcsolni hozzá, és tényleg az elronthatatlan kategória, maximális élvezettel párosítva. Egyszerre csokis, vaníliás és epres, könnyű és lágy, igazi csábítás.

Cookta - 2018.05.26.
Mini sajttorta sütés nélkül, nyers eperraguval

Imádnivalóan finom és egyszerű a mini változatban készülő sajttorta, a nyári szezonban kerti partikra is ideálisak ezek az egyszemélyes tortácskák, de persze készíthetük egy nagyobb tortát is az előkészített alapanyagokból, akkor kicsit több pihentetési időre lesz szükség. Ezekkel a papírkapszlis változatokkal viszont nem kell tányérral, szeleteléssel pepecselni, mindenki kiszolgálhatja magát, ha egy tányérra téve az asztal közepére tesszük.

Most eperraguval készült, mert szezonja van, de ezt sem kell főzni, csak egy kis vaníliás cukorral összeforgatni, és hagyni néhány órát, hogy a gyümölcs levet eresszen – így se vitamin, se aroma nem vész el a friss gyümölcsből, hiszen nincs hőkezelés-főzés, isteni finom, és nagyon egyszerű is!

Mini sajttorta sütés nélkül, friss eperraguval

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 20 dkg csokis zabkeksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

A sajtkrémes réteghez:

  • 50 dkg jól behűtött natúr krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 dl jól behűtött tejszín

Valamint:

  • 25 dkg eper
  • 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A kekszes alaphoz a csokis zabkekszet egy késes robotgépbe tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és tovább mixeljük, míg nedves homokra emlékeztető állaga lesz. Papírkapszlikkal kibélelt muffinformákba 2-2 evőkanálnyit teszünk ujjbeggyel vagy egy talpas pohárral lenyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük.

A jól behűtött krémsajtot, a citrom reszelt héját, 2 evőkanálnyi citromlevet, a porcukrot és a vanília-kivonatot egy keverőtálba tesszük, és elektromos robotgéppel jó habosra és könnyűre verjük kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a hideg tejszínt is, és még tovább verjük, amíg szép krémes és habos lesz, majd elosztjuk a kekszalapokon, a tetejüket kanál hátával elsimítjuk, majd hűtőbe tesszük 3-4 órára, amíg kellően megdermed és összeáll.

A tetejére az epret megmossuk kicsumázzuk, ha kicsik, félbe, ha nagyok cikkekre vagy szeletekre vágjuk, megszórjuk a vaníliás cukorral, és alaposan összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy az eper egy kis levet ersszen és a cukor feloldódjon.

A mini sajttortákat a nyers eperraguval tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.