Végre van olyan újkrumpli is a piacon, aminek az ára láttán nem kapok szívinfarktust. Imádom, pontosabban nálunk mindenki, szerintem mindenhol hasonlóan van ez, most ő kapott főszerepet.
A petrezselymes sült újkrumplinál mindenki a kicsi darabokat keresi, amelyek kicsit roppanósra sülnek, de a most következő recepthez pont a közepesekre lesz szükség. Meg némi sonka, zöldség, sajt kell hozzá…
Mindenki ízlése szerint variálhatja a tölteléket, nekem most ezek kerültek a kezembe, szerintem mindenki hűtőjében ott lapulnak, de nagyon jól variálható!
Héjában sült töltött újkrumpli snidlinges szósszal
Hozzávalók 4 főre:
A mártáshoz:
Elkészítés: A krumplikat lobogó vízben héjastul megfőzzük. Kivéve levágjuk a hosszabb oldal harmadát, ezekről leszedjük a héjat, összetörjük. Mélyedést kaparunk a krumpliba, ezt is az előzőekhez adjuk. Hozzákeverünk 10 dkg sajtot, az apróra kockázott paradicsomot és az apróra vágott petrezselymet és újhagymát, a megolvasztott vajat és annyi tejfölt, hogy masszává álljon össze. Sózzuk, borsozzuk.
A krumplikat egy tepsire ültetjük mélyedéssel felfelé, megsózzuk (ha nem akar megállni, az alját vágjuk egyenesre). Belekanalazzuk a keveréket, megszórjuk sajttal, majd 220 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt rápirul.
Közben a mártáshoz valókat összekeverjük, fogyasztásig behűtjük, majd a sült-töltött krumplikkal tálaljuk.