Írd be, mit keresel:

Csirkés-gombás palacsintatorta sok sajttal

Csirke, sajt, palacsinta és gomba - mindegyik toplistás kedvenc külön-külön is, a négyből együtt pedig egy szuper palacsintatorta készülhet. Kicsit különlegesebb és jóval csábítóbb így rétegezve, mint egyenként betöltve, és jobban is porciózható tálaláskor.

Cookta - 2018.05.31.
Csirkés-gombás palacsintatorta sok sajttal

A palacsintának mindig sikere van, akár édesen, akár sósan készítjük, bár tény, hogy ez utóbbi változatban ritkábban kerül a tányérra. Pedig egy gyors raguval nagyon finom, kiadós és mutatós egymásra rétegezve, majd egy jó adag sajttal megszórva és összesütve mondjuk tényleg az ellenállhatatlan kategória…
 

A ragu most csirkemellel és gombával készült, a végén egy kis tejföllel selymesítve, csak egy kis újhagyma, fokhagyma és petrezselyem került ízesítőnek bele, de nyugodtan adható hozzá bazsalikom, kakukkfű, oregánó, akár egy kis pirospaprika vagy csili is – szabad, sőt jót is tesz játszani az ízekkel!

Csirkés-gombás palacsintatorta sok sajttal

Hozzávalók:
A palacsintatésztához:

  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • pici olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 2 csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg reszelt sajt
  • diónyi vaj
  • só, bors

Elkészítés: A palacsintatésztához a tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olvasztott, de már nem forró vajat, valamint egy jó csipet sót, és kézi vagy elektromos habverővel simára keverjük. A masszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben kb. 8 palacsintát sütünk.

Közben a csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, a megtisztított gombát, fokhagymát és újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk. Egy serpenyőben diónyi vajat felolvasztunk, rádobjuk a csirkemellet, és körben lepirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát és az újhagymát is, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük, és fedő alatt 5-6 percig pároljuk, majd a fedőt levéve hagyjuk elfőni a gomba levét, hozzáadjuk a tejfölt és a petrezselymet, és simára keverjük.

A palacsintákat a csirkés-gombás raguval és a reszelt sajttal rétegezzük egy sütőtálba úgy, hogy az aljára egy palacsintát teszünk, erre néhány kanálnyi ragut terítünk, megszórjuk maréknyi reszelt sajttal, majd újra palacsinta jön, és így rétegezzük, amíg az összes alapanyag elfogy, a tetejére bőven hagyjunk reszelt sajtot.

180 fokos sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt összesütjük. Azon melegében szeletelve tálaljuk, egy jó adag salátát kínálva mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.