Írd be, mit keresel:

Snikers házilag, egészségesebben, cukor nélkül

A karamell, földimogyoró és csokoládé triója verhetetlen, nem is bizonyítja ezt semmi jobban, mint a Snickers világsikere, de többnyire mindenki egy kis bűntudattal nassolja ezt csokiszeletet. Mostantól nem kell, ha otthon készítjük, hozzáadott cukor nélkül, jóval egészségesebb változatban - ezzel a recepttel!

Cookta - 2018.06.01.
Snikers házilag, egészségesebben, cukor nélkül

A datolyakaramell születésével egészen új alternatívák nyíltak meg az édesszájú, de egészségesebb életmódot követők előtt, így a Snickers is bátran készíthető ennek segítségével vegán, mindenmentes változatban, ráadásul egyszerűen és aránylag kevés alapanyaggal, a végeredmény pedig tényleg elképesztően finom, és minden értelemben lekörözi a világmárkát.

A kulcsfontosságú alapanyag a datolya, amiből az igazán puha, szinte friss változat a tökéletes, ami bioboltokban beszerezhető leginkább, de a csomagolt, tálcás datolya is nagyon jól használható, ha beáztatjuk meleg vízbe pár órára, vagy akár egész éjszakára, majd hagyjuk jól lecsöpögni. Aki nem szereti a sós-édes párost, készítheti sima pörkölt földimogyoróval, de sokkal izgalmasabb, ha sózottat használunk – érdemes kipróbálni!

Snickers egészségesebben

Hozzávalók:
Az alsó réteghez:

  • 8 nagyobb, puha datolya
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 5 dkg sós földimogyoró

A felső réteghez:

  • 12 nagyobb, puha datolya
  • 4 evőkanál kókuszzsír felolvasztva
  • kevés víz
  • 5 dkg sós földimogyoró
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés: Az alsó réteghez a földimogyorót késes robotgépbe tesszük és finomra őröljük, hozzáadjuk a kimagozott datolyát, a mogyoróvajat, a juharszirupot, a rizslisztet és a vanília-kivonatot, és az egészet jó alaposan összemixeljük, amíg egy sűrű, homogén gyurmaszerű masszát kapunk. Egy 20×20 centis, frissen tartó fóliával vagy sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és egy spatulával vagy az ujjainkkal jól lelapogatjuk.

A felső réteghez a kimagozott datolyát, a felolvasztott kókuszzsírt és 1 dl vizet a késes robotgépbe tesszük, elkezdjük összedolgozni, ha szükséges, menet közben pici vizet adhatunk még hozzá, és érdemes időnként a gépet megállítani, és egy spatulával az edény faláról lehúzni a feltapadt datolyát, így gyorsabban krémes, karamelles állagot kap majd. Egy tálba átöntjük, összeforgatjuk a sós földimogyoróval, és az alsó rétegre öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és a fagyasztóba tesszük 1-1,5 órára.

A bevonathoz a csokoládét a kókuszzsírral gőz felett kevergetve összeolvasztjuk, majd a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk. A pihentetett és megdermedt Snickers-alapot kiemeljük a formából, vágódeszkán 12 rúdra vágjuk. Mindegyik rudacskát megforgatjuk a csokiban, majd sütőpapírral fedett deszkára tesszük, és hűtőben 1/2-1 órát pihentetjük, amíg kellően megdermed a bevonat.

Hűtőben, dobozba téve sokáig eláll, nagyon finom és tökéletes alternatíva egészségesebb nassoláshoz!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.