Írd be, mit keresel:

Fűszeres halfasírt diétásan, borsóval és kukoricával

Ha nyár és szép idő, akkor könnyebb ételekre vágyunk, amihez tökéletes alap a fehér húsú, sovány tengeri halfilé. Keveset fogyasztunk belőle, pedig egészséges, gyorsan elkészül, változatosan fűszerezhető - most thai ízvilágú fasírt készült belőle, isteni, pikk-pakk összedobható, és diétába is beilleszthető.

Cookta - 2018.06.02.
Fűszeres halfasírt diétásan, borsóval és kukoricával

Nevezhetjük halpogácsának vagy halburgernek is, a pépesített halfiléből készült fasírtféle ezerarcú fogás, rengeteg fűszer és ízvilág jól passzol hozzá, egészséges, fehérjedús, és a pénztárcabarátabb fagyasztott tőkehalfilével is tökéletes, de készíthető tilápiával, pangasius-szal is, a lényeg, hogy soványabb, fehér húsú hal legyen.

Ha van egy késes robotgépünk, akkor igazán pillanatok alatt elkészíthető, nincs benne se liszt, se zsemlemorzsa, csak egy kevés kukoricakeményítő fogja össze, így gluténmentes étrendbe is beilleszthető. Most ázsiai ízvilágban készült, egy kevés zöldborsóval, kukoricával és újhagymával színesítve, kívül finoman ropogós, belül lágy és szaftos, tökéletes mártogatóssal magában falatozni, de salátával vagy párolt rizzsel, kevésbé diétásan burgerbuciba téve is remek.

Fűszeres halfasírt borsóval és kukoricával

Hozzávalók:

  • 40 dkg tengeri halfilé
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál curry
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • maréknyi (fagyasztott) zöldborsó
  • maréknyi (fagyasztott) kukorica
  • 2 szál újhagyma
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés: A zöldborsót és a kukoricát egy tálkába tesszük, forró vizet öntünk rá, pár percet hagyjuk állni, majd leszűrjük – ha konzervet használunk, akkor ez természetesen kihagyandó. Közben a halat felkockázzuk, egy késes robotgépbe tesszük, és pépesre mixeljük. Hozzáadjuk a tojást, a halszószt, a keményítőt, a curryt, a gyömbért, a koriandert, hozzáreszeljük a citrom héját és a fokhagymát, és alaposan összemixeljük.

Az újhagymát megtisztítjuk, finoman felaprítjuk, majd a leszűrt borsóval és kukoricával a halas masszával kézzel összedolgozzuk. Vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle, és kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalukon szép pirosra sütjük, majd konyhai papírtörlővel bélelt tányérba szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Citrommal, zöldfűszeres joghurttal vagy édes csiliszósszal tálaljuk, de készíthetünk mellé akár salátát, köretet is, tehetjük hamburgerbuciba, de fogyasztható főzelék feltétjeként is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.