Csupa krémesség és lágyság, remegős és illatos, fehérjében gazdag és lisztet nem is tartalmaz ez az isteni nyalánkság, csupán egy kis kukoricakeményítő fogja össze tejszínnel és tojással gazdagított túrós keveréket. Nagyon egyszerű és gyors összeállítani, langyosan és jól behűtve is mennyei.
Igazi kényeztető desszert a túrófelfújt, a túrót krémsajt és tejszín teszi nagyon finom selymessé, és az egész egyetlen tálban bekeverhető pár perc alatt. Gazdag, illatos és krémes, szétolvad a szájban, most pedig még málnaszemek is kerültek bele, nem túl sok, de így is nagyon nyáriassá, üdévé teszi ezt a zseniálisan egyszerű édességet.
Ezt a süteményt viszonylag hosszan, 1 óráig kell sütni, mert sok folyadékot és lisztet nem, csak egy kevés keményítőt tartalmaz, és a kivételkor még így is elég lágynak, folyósnak tűnik a közepe, de hűlés közben megszilárdul, langyosan már tálalható, de jól behűtve talán még finomabb!
Málnás túrófelfújt
Hozzávalók:
Elkészítés: A túrót, a krémsajtot, a tejszínt, a cukrot, a csipet sót egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vanília-kivonatot, hozzáreszeljük a citrom héját, és elektromos habverővel nagyon krémesre, simára keverjük, menet közben hozzáadjuk az étkezési keményítőt, majd egyenként a tojásokat, mindig megvárva, amíg felveszi a massza a tojást.
Egy sütőformát vagy pitetálat kivajazunk, beleöntjük a masszát, megpotyogtatjuk a málnával, majd 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 60 percet sütjük. A sütőből kivéve a tészta ilyenkor még nagyon lágy, hűlés közben megszilárdul, így érdemes legalább langyosra hűtve tálalni.