Írd be, mit keresel:

Spenótos gnocchi a legegszerűbben, krémes szósszal

A gnocchi gyors és laktató, olcsó és egyszerű fogás, pár perc alatt elkészül, így sietős napokon a konyhakészen kapható bolti olasz kis krumpligombócka praktikus megoldás lehet. Soká eláll a hűtőben, és néhány egyszerű alapanyaggal igazán finom és kiadós egytálétel kerekíthető belőle.

Cookta - 2018.06.09.
Spenótos gnocchi a legegszerűbben, krémes szósszal

Spenót, zöldborsó és egy kis tejszín, ízesítőnek pedig egy kis fokhagyma csili és citrom – ennyi kell ehhez az igazán egyszerű, selymesen lágy és mennyei finom tésztaételhez, ami pár perc alatt elkészül: mire a főzővíz felforr és gnocchi megfő, szinte el is készült a szósz!

Fagyasztott zöldségekkel is tökéletesen működik, de természetesen frisset is használhatunk hozzá, mind a spenót, mind a zöldborsó hamar megpárolódik a tejszínben, ha mélyhűtöttet használunk, akkor pedig felolvad, miközben a szósz kellemesen besűrűsödik. A csili és a citrom ne maradjon ki belőle, mert nagyon friss és izgalmas aromát ad ennek a pofonegyszerű tésztaételnek

Spenótos-zöldborsós gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg konyhakész gnocchi
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi csilipehely
  • 15 dkg fagyasztott vagy friss leveles spenót
  • 15 dkg fagyasztott vagy friss zöldborsó
  • 2,5 dl tejszín
  • 1/2 citrom
  • só, bors
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés: Egy lábasban bő vizet forralunk, ha felforrt, sózzuk, belerakjuk a gnocchit, és 2-3 perc alatt megfőzzük, ha feljöttek a víz felszínére, akkor már jó, leszűrhetjük.

Közben a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon illatosra dinszteljük a fokhagymát, hozzáadunk ízlés szerint egy kevés csilipelyhet, hozzáadjuk a spenótot és a zöldborsót, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és időnként megkeverve 5 percig főzzük, majd hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarunk egy kevés citromlevet, átkeverjük, majd a gnocchit is hozzáadva összeforraljuk, míg besűrűsödik kissé a tejszínes szaft.

Azon melegében tálaljuk, sajtot reszelve a tetejére.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.