A gnocchi gyors és laktató, olcsó és egyszerű fogás, pár perc alatt elkészül, így sietős napokon a konyhakészen kapható bolti olasz kis krumpligombócka praktikus megoldás lehet. Soká eláll a hűtőben, és néhány egyszerű alapanyaggal igazán finom és kiadós egytálétel kerekíthető belőle.
Spenót, zöldborsó és egy kis tejszín, ízesítőnek pedig egy kis fokhagyma csili és citrom – ennyi kell ehhez az igazán egyszerű, selymesen lágy és mennyei finom tésztaételhez, ami pár perc alatt elkészül: mire a főzővíz felforr és gnocchi megfő, szinte el is készült a szósz!
Fagyasztott zöldségekkel is tökéletesen működik, de természetesen frisset is használhatunk hozzá, mind a spenót, mind a zöldborsó hamar megpárolódik a tejszínben, ha mélyhűtöttet használunk, akkor pedig felolvad, miközben a szósz kellemesen besűrűsödik. A csili és a citrom ne maradjon ki belőle, mert nagyon friss és izgalmas aromát ad ennek a pofonegyszerű tésztaételnek…
Spenótos-zöldborsós gnocchi
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy lábasban bő vizet forralunk, ha felforrt, sózzuk, belerakjuk a gnocchit, és 2-3 perc alatt megfőzzük, ha feljöttek a víz felszínére, akkor már jó, leszűrhetjük.
Közben a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon illatosra dinszteljük a fokhagymát, hozzáadunk ízlés szerint egy kevés csilipelyhet, hozzáadjuk a spenótot és a zöldborsót, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és időnként megkeverve 5 percig főzzük, majd hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarunk egy kevés citromlevet, átkeverjük, majd a gnocchit is hozzáadva összeforraljuk, míg besűrűsödik kissé a tejszínes szaft.
Azon melegében tálaljuk, sajtot reszelve a tetejére.