Elronthatatlanul egyszerű, gyorsan összeállítható, gazdag és jó krémes, csokis és gyümölcsös - ennél jobb kombinációt kívánni sem lehet egy isteni desszert esetén. Ez a sajttorta mindezt tudja, fehér csoki édesíti, ráadásként áfonya került bele - de más bogyóssal is készíthető.
A nyári melegben fontos szempont egy sütinél, hogy kellemesen hűsítő legyen – és ha lehet, akkor ne kelljen hozzá bekapcsolni a sütőt. Ez a sajttorta pont ilyen, amolyan keverem-kavarom finomság, percek alatt megvan, és a legjobb, ha elektromos robotgéppel keverjük ki, így igazán selymes és könnyű lesz, de ennek hiányában kézi habverővel is eldolgozhatjuk, igaz, kicsit több munkával.
Ebbe az isteni sajttortába cukor helyett olvasztott fehér csoki került, ami nemcsak plusz aromákat és finom csokisságot ad neki, hanem az állaga is sokkal jobb lesz tőle, és az áfonyához is nagyon jól passzol. A recept pofonegyszerű, a legnehezebb pontja a várakozás, de ezt ne spóroljuk el, mert néhány óra pihentetés után lesz töketes és szépen szeletelhető…
Áfonyás-fehércsokis sajttorta
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
A krémsajtos réteghez:
Elkészítés: A zabkekszet egy késes robotgépben finomra őröljük, hozzáadjuk a fahéjat és az olvasztott vajat, ezzel tovább mixeljük, míg nedves homok állagú lesz. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőtálba öntjük, tenyérrel vagy egy pohár talpával jól lenyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük.
A fehér csokoládét felkockázzuk, és gőz fölött kevergetve megolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. Közben a mascarponét, a tejszínt és a krémsajtot egy keverőtálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, és egy eletromos habverővel szép simára és habosra keverjük, majd az olvasztott csokival tovább keverjük, végül egy spatulával óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.
A gazdag krémet a kekszes alapra öntjük, elsimítjuk, és hűtőben legalább 4-5 órát – vagy akár egy egész éjszakát – pihentetjük, hogy a krém szeletelhetőre dermedjen.
Tálalás előtt ízlés szerint kockákra vagy szeletekre vágjuk, és úgy kínáljuk.