Írd be, mit keresel:

Áfonyás sajttorta fehér csokival bolondítva, sütés nélkül

Elronthatatlanul egyszerű, gyorsan összeállítható, gazdag és jó krémes, csokis és gyümölcsös - ennél jobb kombinációt kívánni sem lehet egy isteni desszert esetén. Ez a sajttorta mindezt tudja, fehér csoki édesíti, ráadásként áfonya került bele - de más bogyóssal is készíthető.

Cookta - 2018.06.10.
Áfonyás sajttorta fehér csokival bolondítva, sütés nélkül

A nyári melegben fontos szempont egy sütinél, hogy kellemesen hűsítő legyen – és ha lehet, akkor ne kelljen hozzá bekapcsolni a sütőt. Ez a sajttorta pont ilyen, amolyan keverem-kavarom finomság, percek alatt megvan, és a legjobb, ha elektromos robotgéppel keverjük ki, így igazán selymes és könnyű lesz, de ennek hiányában kézi habverővel is eldolgozhatjuk, igaz, kicsit több munkával.

Ebbe az isteni sajttortába cukor helyett olvasztott fehér csoki került, ami nemcsak plusz aromákat és finom csokisságot ad neki, hanem az állaga is sokkal jobb lesz tőle, és az áfonyához is nagyon jól passzol. A recept pofonegyszerű, a legnehezebb pontja a várakozás, de ezt ne spóroljuk el, mert néhány óra pihentetés után lesz töketes és szépen szeletelhető…

Áfonyás-fehércsokis sajttorta

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 25 dkg zabkeksz
  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál fahéj

A krémsajtos réteghez:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg áfonya

Elkészítés: A zabkekszet egy késes robotgépben finomra őröljük, hozzáadjuk a fahéjat és az olvasztott vajat, ezzel tovább mixeljük, míg nedves homok állagú lesz. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőtálba öntjük, tenyérrel vagy egy pohár talpával jól lenyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük.

A fehér csokoládét felkockázzuk, és gőz fölött kevergetve megolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. Közben a mascarponét, a tejszínt és a krémsajtot egy keverőtálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, és egy eletromos habverővel szép simára és habosra keverjük, majd az olvasztott csokival tovább keverjük, végül egy spatulával óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.

A gazdag krémet a kekszes alapra öntjük, elsimítjuk, és hűtőben legalább 4-5 órát – vagy akár egy egész éjszakát – pihentetjük, hogy a krém szeletelhetőre dermedjen.

Tálalás előtt ízlés szerint kockákra vagy szeletekre vágjuk, és úgy kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.