Írd be, mit keresel:

Cukkinis-sajtos tepsis hal – gyors és alakbarát fogás sietős napokra

Fehérjében gazdag, szénhidrátszegény, mediterrán ízvilágú és villámgyorsan összeállítható a mozzarellával és cukkinivel sült tepsis hal, amit egy kis pesto tesz szaftossá. Remek fogás, ha szeretnénk egészségeset enni nem túl sok macerával!

Cookta - 2018.06.11.
Cukkinis-sajtos tepsis hal – gyors és alakbarát fogás sietős napokra

A fagyasztott tengeri hal remek alapanyag, mindig jól jön, ha gyors és egészséges fogásra vágyunk. Nem kell felolvasztani, ha tepsiben készítjük, csak kikapjuk a mélyhűtőből, és összepakoljuk pár egyszerű, kéznél lévő, kalóriaszegény alapanyaggal. Most zsenge cukkini és mozzarella került a kimondottan sovány és pénztárcabarát tőkehal mellé, pontosabban rá, és egy kis pesto ízesítette és tette omlóssá a halat és a zöldséget, amelyek amúgy szárazak és jellegtelenek lettek volna, kivéve ha tejszínnel vagy zsírosabb sajttal sül, így viszont könnyű és diétás maradt, és mindent átjártak az isteni mediterrán ízek.

Ezt a receptet azoknak is ajánljuk, akik bár tudják, hogy a hal egészséges, és rendszeresen kellene fogyasztanunk, mégsem rajonganak az ízéért – ebben a változatban nem dominál a halasság, nagyon omlós és kellemesen fűszeres, de alternatívaként egyébként vékonyra szeletelt csirkemellfilével is készíthető ez az egyszerű, de isteni gyors fogás

Cukkinis-mozzarellás tepsis hal

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 szelet (fagyasztott) tőkehalfilé
  • 1 közepes zsenge cukkini
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 evőkanál pesto
  • 1 golyóbis mozzarella
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, a cukkini végeit levágjuk, és mind a kettőt felkarikázzuk. Egy tepsi vagy sütőtál aljába 1 evőkanál olívaolajat öntünk, elkenjük, rárakosgatjuk a hagymakarikákat, majd a még fagyos halat, finoman sózzuk, majd megkenjük 2 evőkanálnyi pestóval. A tetejét kirakosgatjuk a cukkinikarikákkal, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, majd a tetejére csipkedjük a mozzarellát, megpötyögtetjük 1 evőkanálnyi pestóval, a mozzarella levét pedig aláöntjük.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 20-25 perc alatt megsütjük, míg a sajt megpirul, a cukkini és a hal is tökéletesen átsülnek.

Azon melegében tálaljuk, ha tartalmasabban szeretnénk, készíthetünk mellé egy kis párolt rizst vagy kuszkuszt, ami jól felveszi a sült szaftot.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.