A hagyományos pizzával ellentétben most egy vega változat került a tányérunkra. Bevallom, sem a paradicsomos kence, sem pedig a húsféleség nem hiányzott, a pizza mégis nagyon finom és laktató volt.
Tudom, kicsit rendhagyó, de nagyon finom és gyors. Időhiány miatt a pizzatésztát sem én készítettem, hanem kész pizzatésztát hívtam segítségül. Így csakis a cukkinikrémet kellett elkészíteni, mely olyan finom volt, hogy legszívesebben csak úgy magában elkanalazgattam volna.
Persze ez nem így történt, mert gyorsan rákentem a kelt tésztára, majd megpakoltam a kertben szedett zsenge cukkinivel a tésztát, majd irány a sütő. Ha nincs ilyen bébi és zsenge cukkini, szeletekkel is tökéletes! Röpke fél óra múlva pedig már tálalhatjuk is…
Cukkinis pizza
Hozzávalók:
Elkészítés: A zsenge cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra, az újhagymát vágjuk vékony csíkokra, a petrezselyemzöldet pedig vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott újhagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és az ételízesítővel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, és pároljuk puhára. Ha a cukkini nem enged elég levet és szükséges, akkor egy pici vizet önthetünk alá, nehogy leégjen. Amikor a cukkini puhára párolódott, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze.
A pizzatésztát óvatosan csomagoljuk ki, majd a papírral együtt tegyük át egy tepsire. Kanalazzuk rá a leturmixolt cukkinit, majd pakoljuk rá a pici, zsenge cukkiniket. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, csipkedjük rá a mozzarellát, majd helyezzük vissza pár percre, hogy a sajt ráolvadjon.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.