Írd be, mit keresel:

Nagyon zöld vega pizza rendhagyóan, sok cukkinivel

A hagyományos pizzával ellentétben most egy vega változat került a tányérunkra. Bevallom, sem a paradicsomos kence, sem pedig a húsféleség nem hiányzott, a pizza mégis nagyon finom és laktató volt.

Cookta - 2018.06.14.
Nagyon zöld vega pizza rendhagyóan, sok cukkinivel

Tudom, kicsit rendhagyó, de nagyon finom és gyors. Időhiány miatt a pizzatésztát sem én készítettem, hanem kész pizzatésztát hívtam segítségül. Így csakis a cukkinikrémet kellett elkészíteni, mely olyan finom volt, hogy legszívesebben csak úgy magában elkanalazgattam volna.

Forrás:
Kard Éva

Persze ez nem így történt, mert gyorsan rákentem a kelt tésztára, majd megpakoltam a kertben szedett zsenge cukkinivel a tésztát, majd irány a sütő. Ha nincs ilyen bébi és zsenge cukkini, szeletekkel is tökéletes! Röpke fél óra múlva pedig már tálalhatjuk is…

Forrás:
Kard Éva

Cukkinis pizza

Hozzávalók:

  • 1 csomag kész pizzatészta
  • 1 db zsenge zöld cukkini
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál (laktózmentes) tejföl
  • őrölt színes bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg (laktózmentes) vaj
  • 1 golyó mozzarella
  • feltétnek ízlés szerint többféle apró és zsenge cukkini

Elkészítés: A zsenge cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra, az újhagymát vágjuk vékony csíkokra, a petrezselyemzöldet pedig vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott újhagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és az ételízesítővel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, és pároljuk puhára. Ha a cukkini nem enged elég levet és szükséges, akkor egy pici vizet önthetünk alá, nehogy leégjen. Amikor a cukkini puhára párolódott, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze.

A pizzatésztát óvatosan csomagoljuk ki, majd a papírral együtt tegyük át egy tepsire. Kanalazzuk rá a leturmixolt cukkinit, majd pakoljuk rá a pici, zsenge cukkiniket. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, csipkedjük rá a mozzarellát, majd helyezzük vissza pár percre, hogy a sajt ráolvadjon.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.