Írd be, mit keresel:

Mediterrán sajtos-sonkás csirkemell omlósan, olasz módra

Nagyon egyszerű, mégis különleges, fantasztikusan omlós a krémsajtos-parmezános göngyölt csirkemell. Kívül ropogósra sül a sovány sonka, belül krémes és szaftos a töltelék és a hús - nem mellesleg 30 perc alatt kész, így gyors fogásként is megállja a helyét, de hétvégi vagy ünnepi asztalra is kerülhet, olyan finom.

Cookta - 2018.06.17.
Mediterrán sajtos-sonkás csirkemell omlósan, olasz módra

A csirkemell kimondottan sovány és alakbarát húsféle, de sütéskor könnyen ki is szárad, de ezzel az olasz recepttel biztosak lehetünk benne, hogy igazán omlós és kellemesen mediterrán ízvilágú lesz. A klasszikusan prosciutto sonkával, krémsajtos és parmezános töltelékkel készülő fogás természetesen más sonkával és sajttal is elkészíthető, de ezek jellegzetes és karakteres íze egészen különlegessé teszik a csirkemellet.

A csirkemellek most hosszában félbevágva készültek, a töltelék nem bele, hanem a sonka és a csirke közé kerültek, így sütése is egyszerűbb és gyorsabb, fél óra alatt megvan. Érdemes a tepsibe dobni mellé pár koktélparadicsomot, cikkekre vágott zsenge hagymát és egész fokhagymát, fantasztikus ízek járják át így a pipihúst, ráadásul egyáltalán nem bonyolult vagy pepecselős, a végeredmény pedig isteni.

Mediterrán sajtos-sonkás csirkemell

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 csirkemellfilé
  • 4 vékony szelet szárazabb sonka, pl. prosciutto
  • 12,5 dkg natúr krémsajt
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 kis fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 1 dl fehérbor
  • kevés olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, így 4 szélesebb csíkot kapunk. Sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben 1-2 evőkanál felforrósított olívaolajon körbesütjük, majd egy tálra kitéve pihenni hagyjuk.

A bazsalikomot finomra vágjuk, a krémsajttal és a reszelt parmezánnal egy tálkában összekeverjük.

A sonkaszeletet kiterítjük, megkenjük a sajtos keverék negyedébel, ráhelyezünk egy elősütőtt csirkemellet, feltekerjük, és egy kisebb tepsibe tesszük, ugyanígy járunk el a többivel is. Mellédobjuk a cikkekre vágot hagymát, az egész, héjas fokhagymákat és a koktélparadicsomot, egész kevés olívaolajjal meglocsoljuk, aláöntünk 1 dl fehérbort.

200 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 20-25 perc alatt megsütjük. Ízlés szerinti körettel – párolt zöldséggel, tört krumplival vagy rizzsel – tálaljuk, a sült hagymával, fokhagymával és koktélparadicsommal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.