Írd be, mit keresel:

Nicecream, az egészséges vegán fagyi

Vannak, akik meggyőződésből, mások táplálékérzékenység vagy épp egészségesebb és alakbarátabb táplálkozás okán választják szívesen a vegán, mindenmentes fagyikat, amivel már egyre több helyen találkozhatunk, de otthon is nagyon egyszerűen elkészíthetünk hozzá egy alapot, amit aztán kedvünk szerint ízesíthetünk, variálhatunk.

Cookta - 2018.06.18.
Nicecream, az egészséges vegán fagyi

A fagylalt a nyár legnépszerűbb desszertje, hűsít, krémes, édes, nem kétséges, hogy ez a legtökéletesebb nyalakodni való, ugyanakkor jó sok kalóriát bevihetünk vele észrevétlen. Kivéve, ha egészségesebb alternatívát választunk, amilyen a frappánsan nicecream-nek keresztelt vegán, mindenmentes fagylalt.

Ennek a jeges desszertnek az alapja fagyasztott banán és növényi tej, minél érettebb a banán, annál jobb, hiszen akkor igazán édes, és jó esetben semmilyen édesítőre nincs szükség pluszban, de ha mégis édesebben szeretjük, akkor egy kis agavé- vagy juharszirup mehet bele, így is sokkal egészségesebb és diétásabb mint a klasszikus, tökéletes uzsonnára, nassolni, de még reggelire is, hiszen tulajdonképpen nem más, mint egy jeges banánturmix…

Vegán fagyialap

A tökletes nyári desszertükhöz semmi másra nincs szükség,mint jó érett, felkarikázott és lefagyasztott banánra, némi növényi tejre – tehéntej is megfelel, ha nem szempont, hogy vegán legyen -, valamint egy ügyes és hatékony turmixra vagy késes robotgépre. 3 banánhoz érdemes nagyjából 1/2 deci folyadékot számolni, ekkor lesz jó sűrű, kellemesen krémes az állag, és ha gyorsan dolgozunk, akkor nem olvad ki, vagyis visszatehetjük a fagyasztóba, akár beízesítve is, és bármikor megdézsmálhatjuk, amikor csak megkívánjuk.

Variációk

A banános fagyialap önmagában sem rossz, de persze még finomabb, ha egy kicsit megbolondítjuk, például

  • hozzáadhatunk az alaphoz jó maréknyi fagyasztott erdei gyümölcsöt, epret vagy málnát, meggyet vagy cseresznyét és 1 teáskanál vanília-kivonatot, és addig mixeljük, amíg nagyjából összetörik és pirosas lesz a fagyink, de azért még maradnak benne darabok
  • frissítőbbé tehetjük egy kis citrommal és mentával, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a finomra vágott friss mentát egyszerűen csak a banános alaphoz adjuk, és ilyenkor azért nem árt egy kevés édesítő a savanyúság ellenpontozására
  • csokibolondoknak is remek alternatíva ez a banános fagyialap, hiszen 1 púpozott evőkanál kakaóporral, 1 teáskanál vanília-kivonattal és 2-3 evőkanálnyi agavé- vagy juharsziruppal tökéletes csokifagyit kapunk, ami tovább gazdagítható csokidarabokkal vagy apróra vágott mogyoróval, szintén a turmixban összedolgozva
  • egy kis karamellel is megbolondíthatjuk a banános fagyialapunkat, ehhez használhatunk sima karamellt, de még jobb, ha az egészséges datolya-karamellt választjuk – ehhez receptet itt találtok -, ezt csak simán a kész fagyialaphoz kell mixelni
  • az utóbbi évek slágerfagyiját, a pisztáciát is elkészíthetjük ezzel az egészséges alappal, ehhez 1 kávéskanálnyi mandula-kivonatot és maréknyi sózatlan, apróra vágott pisztáciát kell csak a fagyialaphoz adni, illetve ha szeretnénk, hogy szép zöld is legyen, akkor érdemes még hozzáadni 1 teáskanálnyi matcha teaport is

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.