Megjelent a piacokon a sárgabarack, a nyár talán egyik legzamatosabb gyümölcse, ami persze magában is ellenállhatatlan, de sütibe téve is remek. Annyira karakteres és finom, hogy nem is kell nagyon túlbonyolítani a körítést: egy egyszerű omlós tészta, némi kókusz és vanília elég a boldogsághoz a barackok mellé.
A lédús, édes sárgabarack becsapósan savanykássá sül a sütőben, ezért nagyon jó ízesítő hozzá a vanília és a kókusz, mindkettő édes hatású önmagában, így tökéletesen passzolnak a friss barackhoz. Most a tésztába is került kókusz, amitől izgalmasabb, kicsit rágcsásabb a textúrája,a vajtól omlós és illatos, isteni finom.
Most csak rusztikusan, tepsiben készült egyszerű pitének, de akár kerek tortaformában is megsüthetjük, egy kis fagyival vagy tejszínnel tálalva ünnepi asztalon is megállja a helyét, még annak ellenére is, hogy gyors és tényleg pofonegyszerű.
Gyors sárgabarackos pite kókusszal
Hozzávalók:
A tésztához:
A tetetjére:
Elkészítés: A tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a csipet sót és a kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lágy vajat és a vanília-kivonatot, és kézzel összegyúrjuk. Félretesszük, amíg a sárgabarackokat félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk.
A tésztát egy sütőpapíron 1 centi vékony téglalappá nyújtjuk, majd tepsibe áttesszük, megszórjuk 2-3 evőkanál kókuszreszelékkel, kirakjuk a barackcikkekkel, egyenletesen meghintjük a vaníliás cukorral, ás 170 fokos sütőbe tolva, lgkeverés mellett 20-25 perc alatt pirulásig sütjük.
A sütőbőlkivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve tálaljuk, isteni hozzá egy gombóc vaníliafagyi, de egy kis tejszínhabtól sem sértődik meg…