A palacsintával nem lehet melléfogni, mindig nyerő desszert, sőt ráérős reggeleken napindítónak is remek. Nem a készítés miatt van szükség hozzá időre, mert gyorsan elkészül, hanem érdemes kiélvezni, főleg akkor, ha friss gyümölcsből készítünk hozzá egy jó kis ragut.
A palacsinta persze klasszikusan lekvárral is tökéletes, de szezonban friss dzsemfélét, ragut is készíthetünk hozzá, langyosan isteni ezekkel a könnyű, puha, amerikai stílusú pufibb palacsintákkal. A lepényke és a ragu is gyorsan megvan, és egyszerűségük ellenére is igazi kényeztető desszertet alkotnak.
Ennek a palacsintának az alapja joghurt, amitől nagyon könnyű és laza a tésztája, gyerekjáték összeállítani, és nagyon jól lehet vele dolgozni, szépen elterül és lukacsosra sül, könnyedén megfordítható, és nem kell hozzá sok olaj, ecsettel kikent serpenyőben tökéletesen kisüthető. Most egy kis gyömbérrel megbolondított cseresznyés ragu készült hozzá egy kis mézzel, isteni, pikáns, nyári – csak ajánlani tudjuk!
Gyors joghurtos pufi palacsinta gyömbéres cseresznyével
Hozzávalók:
A palacsintához:
A cseresznyeraguhoz:
Elkészítés: A cseresznyét megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk. Egy kisebb lábasban 1,5 dl vizet teszünk, hozzáadjuk a mézet és meghámozott, felszeletelt gyömbért, és közepes lángon néhány percig főzzük, míg kicsit sűrűsödni kezd, majd hozzáadjuk a cseresznyét, a citrom késsel levágott, fehér rész nélküli héját, belefacsarjuk a levét, és 8-10 perc alatt összefőzzük, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk.
A palacsintához a joghurtot keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a csipet sót és a vaníliás cukrot, simára keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát, és ezzel is csomómentesen elkeverjük, 10 percet pihentetjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk, szilikonos ecset segítségével olajjal kikenjük, majd 2 evőkanálnyi halmokat teszünk bele a masszából, hagyjuk elterülni, és addig sütjük, míg a tetején buborékok, lukacskák képződnek. Ekkor spatulával megfordítjuk, és a másik oldalukat 2-3 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt a cseresznyeraguból kipecázzuk a gyömbért és a citromhéjat, és palacsintával együtt tálaljuk, ízlés szerint joghurtot is kínálhatunk hozzá.