Írd be, mit keresel:

Viszlát szívószál és műanyag evőeszköz!

Lassacskán azért mindenki rájön, hogy milyen nagyon környezetszennyezők vagyunk mi, emberek: az hagyján, hogy káros anyagokat juttatunk a levegőbe, amelyek megváltoztathatják a bolygónk klímáját, de annyi le nem bomló hulladékot termelünk, ami teljesen megmérgezi az élővilágot is. Az Európai Bizottság most bekeményít: az Európai Unióban teljesen betiltaná a műanyag szívószálat és a műanyag evőeszközöket, de még a fültisztító pálcikát is.

Cookta - 2018.06.22.
Viszlát szívószál és műanyag evőeszköz!

Az Európai Bizottság most végre bekeményít: az egyszer használatos műanyag jó részét betiltaná az Európai Unión belül. Ez vonatkozik például a szívószálakra és a műanyag evőeszközökre – ezek ugyanis a műanyagszennyezés jó részét teszik ki, és alternatív alapanyagokkal jól kiváltható. A Bizottság egy tervezetet fogalmazott meg erre vonatkozóan, amely nemcsak a környezetet védené, de a politikusok szerint elősegítené, hogy új lehetőségek teremtődjenek az innováció és a versenyképesség területén, ráadásul rengeteg új munkahelyet is teremthetne.

Az egyszer használatos műanyag eszközök a tengeri hulladék 70 százalékát teszik ki az európai területeken, ezért óriási lépés lenne, ha valóban sikerülne betiltani a használatukat. A Bizottság azon termékek teljes betiltását tervezi, amelyek könnyen helyettesíthetők környezettudatos megoldásokkal. A műanyagból készült egyszer használatos italdobozokat – vagy más néven PET-palackokat – csak a csomagoláshoz rögzített kupakkal vagy fedővel lesz szabad forgalmazni, ha a tervezetet elfogadják.

A tervezet további részleteitől itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.