Hogy az unalmasnak hitt csirkemell mennyire izgalmas, omlós és elképesztően finom lehet, arra tökéletes példa ez a recept. Zseniálisan egyszerű, kellemesen fűszeres, tökéletes gyors vacsorának, de egy kerti partin, grillen sütve is mindenkit levesz a lábáról!
Fantasztikusan szaftos és omlós hús, roppananós bunda, mégsem olajban sül, friss és könnyű, egy jó adag salátával igazán finom és egészséges, a pácoláshoz használt fűszeres joghurt pedig bundaként is nagyon jól funkcionál. Isteni finom kerti grillen sütve, de sütőben készítve sem okoz csalódást, ráadásul tényleg egyszerű és maximálisan maceramentes.
Most csirkemellfilével készült, de csirkecomb, pulykahús is tökéletes hozzá, a fűszereket természetesen hangolhatjuk saját ízlésünk szerint, és ha ujjnyi csíkokra vágjuk, akkor gyorsan megsül, ráadásul a pácban is tökéletese átjárják a fűszerek, a joghurtnak és a citromnak köszönhetően pedig nagyon finom omlós lesz.
Citromos-bundás csirke omlósan – grillen vagy tepsiben
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, félretesszük. A joghurtot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az összes fűszert, a meghámozott és lereszelt fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, az olívaolajat, az étkezési keményítőt, simára keverjük, majd beleforgatjuk a csirkemellet, és lefedve legalább 1-2 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap alaposan átforgatjuk, majd a húst sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, egy felszeletelt citromot a húsközökbe rakunk, és előmelegített 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 20-25 perc alatt pirulásig sütjük, vagy grillrácson, faszén fölött 5-6 perc alatt megsütjük, időnként megforgatva, a citromkarikákat is mellérakva.
Ízlés szerint salátával vagy más körettel – sült zöldséggel vagy parázsburgonyával – tálaljuk.