Írd be, mit keresel:

Gyors mediterrán pite paradicsommal és krémes ricottával

Elképesztő, hogy pár egyszerű alapanyaggal milyen mutatós és isteni mediterrán hangulatú fogás kerekíthető, méghozzá percek alatt és minimális munkával. Igazi villámfogás nyárra, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk.

Cookta - 2018.06.26.
Gyors mediterrán pite paradicsommal és krémes ricottával

Édes koktélparadicsom, egy gyors ricottás krém, és örök barátunk, a készen kapható leveles tészta triójából mutatós kis pite készülhet, ami tökéletes gyors ebédnek vagy vacsorának, de csinossága okán vendégvárónak sem utolsó, tényleg pikk-pakk elkészül, és ha sikerül többféle színű paradicsomhoz hozzájutnunk, akkor szemet gyönyörködtetően színes és izgalmas is lesz.

A krémes ricottához most fokhagyma, parmezán és egy kis aprított petrezselyem került ízesítőként, de bármilyen zöldfűszer jól illik hozzá, ha van friss bazsalikomunk, kakukkfüvünk vagy oregánónk, azokkal is nagyon jól működik, érdemes variálni – elrontani nem lehet!

Paradicsomos-ricottás pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 15 dkg ricotta
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 bő marék koktélparadicsom
  • só, bors

Elkészítés: A tojást egy keverőtálba flütjük, villával elhabarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a ricottát, simára keverjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük.

A leveles tésztát papírostul kitekejük és egy tepsire fektetjük, megszurkáljuk villával, majd egyenletesen megkenjük a ricottás krémmel, a széleken kb. 1 centit szabadon hagyva, majd kirakjuk a félbevágott koktélparadicsookkal, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 20-25 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor megszórhatjuk még friss petrezselyemmel, esetleg bazsalikommal, kínálhatunk mellé egy jóféle salátát, pohár könnyű bort…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.