Írd be, mit keresel:

Mexikói melegszendvics – a tökéletes minimál kaja

A mexikói quesadilla a legzseniálisabb minimál kaja, igazából már 2 alapanyagból készítve is tökéletes, 3 perc alatt kész van, ízlés és a rendelkezésre álló alapanyagok szerint a végtelenségig variálható. Legyen otthon mindig sajt és tortillalap!

Cookta - 2018.06.28.
Mexikói melegszendvics – a tökéletes minimál kaja

A quesadilla (ejtsd: kézádillá) nem más, mint egyfajta melegszendvics, vékony tortillalap reszelt sajttal megszórva és félbehajtva, majd egy száraz serpenyőben mindkét oldalon átsütve. Kívül ropogós, belül olvadós, laktató, pofonegyszerű és villámgyors, igazi életmentő fogás. Persze ez csak a minimál változat, mert igazából rengeteg mindent belerejthetünk még ebbe a finom lapos melegszendvicsbe, de akár különféle mártogatóst, salátát is készíthetünk mellé, így pedig már jóval gazdagabb, akár partiételnek is ideális, például cikkekre vágva.
 

Ha quesadillát készítünk, arra ügyeljünk, hogy olvadékony, félkemény sajtot használjunk, a vizes és frissebb sajtok, mint a mozzarella, eláztatják a tortillalapot, de trappista, gouda vagy pizza-mozzarella tökéletes hozzá, ahogy a cheddar, az edámi vagy az emmentáli is. A legjobb, ha reszeljük, de akár vékony szeletekben is rátehetjük, a lényeg, hogy egyenletesen kerüljön bele a sajt, így egyszerre olvad belül és pirul kívül mindehol.

Ha az alapoknál egy kicsit tovább lépnénk, akkor pár egyszerű alapanyagot még teehtünk a sajt mellett a mexikói melegszendvicsbe: pár kanálnyi konzerv vagy főtt kukoricát, babot, vékony csíkokra vágott paprikát, avokádót vagy lilahagymát, újhagymát, maradék csirkemellet vékonyra tépkedve, kevés lecsöpögtetett konzerv tonhalat, pár kávéskanálnyi pestót, akár egy kis ajvárt, de akár vékonyra szelt kolbászt, saonkát is, maradékok felhasználására is zseniális.

Nagyon finom, ha a quesadillához egy kis mártogatóst is készítünk: ez lehet fűszeres tejföl, paradicsomszósz, avokádókrém, vagyis guacamole, de akár fokhagymás joghurt vagy pestóval kikevert krémsajt is – vagy bármilyen szósz, amit szeretünk.

A másik, ami nagyon jól passzol a legegyszerűbb quesadillához is, az a saláta, ami lehet egy kész salátamix egy kis vinaigrette-tel vagy joghurtos öntettel meglocsolva, tökéletes a paradicsomsaláta egy kis hagymával, de igazából minden illik hozzá, ez az az étel önmagában tökéletes, nem kell túlbonyolítani!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.