Írd be, mit keresel:

Sütés nélküli brownie, az egészséges energiabomba

Nagyon csokis, puha, szaftos, benne kis ropogós darabkákkal, nem kell sütni, glutén- és laktózmentes kis változtatással pedig vegán változatban is elkészíthető - mindezt tudja ez az isteni és pofonegyszerű nyers brownie, amit nem lehet nem imádni!

Cookta - 2018.07.01.
Sütés nélküli brownie, az egészséges energiabomba

Ha nincs kedvünk sütögetni és nagyon pepecselni, mégis csokis finomságra fáj a fogunk, vagy szeretnénk valamilyen egészségesebb nassolnivalót, akkor szuper választás lehet ez az egyszerű, de nagyszerű brownie. Tényleg egészséges, a méz kivételével csak növényi alapanyagokból áll, de a mézet akár kiválthatjuk agavé- vagy juharsziruppal is, de azt azért el kell mondani, hogy közelről sem diétás, ha a kalóriatartalmát nézzük, mert a datolya és a dió is gazdag energiaforrás, de egy-egy kis kocka azért bőven belefér, sőt akár edzés előtt és után is kimondottan jól jöhet.

Fontos, hogy igazán puha datolyát használjunk ehhez a recepthez, ha nem sikerül ilyet vásárolnunk, akkor áztassuk be meleg vízbe 1-2 órára, majd jól csöpögtessük le, és itassuk le róla a felesleges vizet egy konyhai papírtörlővel. A datolya egy része kiváltható akár puha mazsolával is, sőt a dió helyett is használhatunk mandulát, mogyorót vagy akár jóval pénztárcabarátabb napraforgómagot is…

Sütés nélküli egészséges brownie

Hozzávalók egy 20×20 centis formához:

  • 20 dkg dió
  • 35 dkg puha datolya (kimagozva)
  • 6 dkg kakaópor
  • 1,5 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 evőkanál kókuszzsír (felolvasztva)
  • jó csipet só
  • A csokimázhoz:
  • 3 dkg kakaópor
  • 5 dkg méz
  • 2 evőkanál kókuszzsír (felolvasztva)
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat

Elkészítés: A diót, a datolyát, a kakaóport, a vaníliát, a kókuszzsírt és a sót egy késes robotgépbe tesszük, és addig mixeljük, amíg homogén masszává összeáll. Sütőpapírral bélelt 20×20 centis tepsibe öntjük, lelapogatjuk, majd egy bevizezett kanál hátával egyenesere elsimogatjuk.

A mázhoz a kakóport a mézzel, a megolvasztott kókuszzsírral és a vaníliával kikeverjük, 1-2 evőkanál vízzel lazíthatunk rajta, majd a süti tetejére öntjük, az edényt finoman mozgatva hagyjuk elterülni. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy kellően megdermedjen és összeálljon.

Tálalás előtt a sütőpapír segítségével kiemeljük a formából, 16 kisebb négyzetre vágjuk, mert elég tömény, a maradékot a hűtőben tároljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.