Írd be, mit keresel:

Csokipuding házilag, nagyon selymesen és pofonegyszerűen

A csokipuding örök kedvenc, ez az a desszert, amire sokan elcsábulnak a bolti, kész változatokra is, mert így a legegyszerűbb... Tessenek megnézni azért a címkét, mi minden szerepel rajta, majd mérlegelni, nem érdemesebb otthon elkészíteni, hiszen olyan egyszerű - és jóval kiadósabb!

Cookta - 2018.07.04.
Csokipuding házilag, nagyon selymesen és pofonegyszerűen

Isteni finom, nagyon csokis és elképesztően krémes pudingot nagyon egyszerűen készíthetünk otthon is, semmi különösebb alapanyag nem kell hozzá, csak csoki, tej, étkezési keményítő, kis cukor és egészen kevés tejszín, nincs benne adalék, aroma és állományjavító… Selymességének titka, hogy hűlés küzben is kevergetni kell kicsit, illetve a végén egy kis tejszínnel még lágyabbá tenni. Akkor igazán finom, ha magasabb kakaótartalmú, jó minőségű étcsokoládét használunk hozzá, 64%-ossal például már tökéletesen működik.

Az alapváltozat nagyon jól variálható, megbolondíthatjuk fűszerekkel, egy kis vaníliával, fahéjjal, de akár kardamommal vagy csipetnyi csilivel is, reszelhetünk bele narancshéjat, ha szeretjük, de tálaláskor is feldobhatjuk gyümölccsel, csokidarabokkal, vagy akár tejszínhabbal, darabolt mogyoróval, mandulával…

Selymes csokipuding

Hozzávalók kb. 8 adaghoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 liter tej
  • 12 dkg cukor
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 3-4 evőkanál tejszín
  • csipet só

Elkészítés: A csokoládét felkockázzuk, tálkába tesszük, hozzáadunk 1,5 dl tejet, és mikróban 800 Watton 45 másodpercet melegítjük, majd kivéve simára keverjük – ha nem akarunk mikrót használni, akkor vízgőz fölött is felolvaszthatjuk a kockázott csokit a tejjel.

A cukrot és az étkezési keményítőt egy keverőtálba tesszük, felöntjük 2 dl tejjel, kézi habverővel simára keverjük, majd az olvasztott csokit hozzáöntjük, elkeverjük. Közben a maradék tejet forrásig melegítjük, majd folyamatos keverés mellett a csokis egyveleghez öntjük, majd visszatesszük a lábasba, és gyenge tűzön, folyamatosan kevergetve néhány perc alatt sűrűsödésig főzzük.

A tűzről levéve hagyjuk hűlni, időnként megkeverjük, hogy ne bőrősödjön a teteje, majd amikor már csak kézmeleg, hozzáadjuk a tejszínt, selymesre keverjük, és a hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Tálalás előtt még egyszer átkeverjük, majd tálkákba vagy kelyhekbe porciózzuk, ízlés szerint gyümölccsel, reszelt csokival kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.