Írd be, mit keresel:

Barackos-morzsás muffin, a tökéletes nyári desszert

A morzsás muffin picit több munka, de sokkal nagyobb élvezet, a ropogós réteg a tetején egészen feldobja és különlegessé teszi ezt az egyszerű kevert sütit, és csak pár perc csak a különbség az elkészítést illetően. A gyümölcstől fantasztikusan puha és szaftos a tészta, a ropogós réteg a tetején pedig imádni való!

Cookta - 2018.07.07.
Barackos-morzsás muffin, a tökéletes nyári desszert

Nagyon egyszerű, de mégis különleges, sokkal gazdagabb és izgalmasabb a gyümölccsel és ropogós morzsával gazdagított muffin, ha kellően apróra vágjuk a lédús és édes őszibarackot vagy nektarint, akkor minden falatját illatossá és szaftossá teszi az aromás gyümölcs, amit istenien kiegészít a ropogósra sülő zabpelyhes morzsa a tetején.

A benne lévő gyümölcsnek és vajnak köszönhetően elképesztően omlós és sokáig friss marad, uzsonnára, reggelire, piknikre is tökéletes, a fahéj helyett vaníliával is mennyei, pohár tejjel gyerekeknek, kávé mellé felnőtteknek jobb nyári kényeztető desszert nincs is!

Barackos-morzsás muffin

Hozzávalók 12 muffinhoz:
A tésztához:

  • 10 dkg lágy vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg tejföl
  • 1/2 dl tej
  • 3-4 őszibarack vagy nektarin

A morzsához:

  • 5 dkg lágy vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés: Ha őszibarackot használunk, a héját lehúzzuk, nektarinnál ezt a lépést kihagyjuk, a gyümölcsöt kimagozzuk, apró kockára vágjuk.

A morzsához a barna cukrot, a fehéjat, a lisztet és a zabpelyhet egy tálkában összekeverjük, hozzáadjuk a lágy vajat, majd ujjbeggyel összemorzsoljuk, félretesszük.

A tésztához a lisztet, a csipet sót, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. Egy másik tálban a lágy vajat és a cukrot elektromos habverővel kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a 2 tojást, megvárva, amíg a cukros vaj felveszi a tojást, majd a vaníliát, a tejfölt és tejet is hozzáadva simára keverjük. Ezután a lisztes keveréket is hozzáadjuk, és homogén masszává összedolgozzuk. Hozzűadjuk a kockázott barackot is, és egy spatulával lágyan összeforgatjuk.

Papírkapszlikkal kibélelt 12 muffinformába elosztjuk egyenletesen a masszát, majd a zabpelyhes morzsát a tetejére morzsoljuk, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 25-30 perc alatt szép aranyszínűre, a tetején ropogósra sütjük a muffinokat.

A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd kóstolhatjuk is, langyosan, hidegen is finom, sokáig friss marad, ha véletlenül nem fogyna el azonnal…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.