Írd be, mit keresel:

Szipókás pohárral váltja ki a Starbucks a műanyag szívószálat

Érdekes megoldást talált a Starbucks a műanyaghasználata csökkentésére: arról már korábban is írtunk, hogy teljesen megszüntetné a műanyag szívószálakat a kávézóiban, most az is kiderült, mit vezetne be helyette – szipókás poharakat felnőtteknek.

Cookta - 2018.07.18.
Szipókás pohárral váltja ki a Starbucks a műanyag szívószálat

A műanyag szívószálak óriási környezetszennyezési katasztrófát jelentenek, hiszen csak egyszer, rövid ideig használjuk őket, viszont rengeteg fogy belőlük világszerte. Éppen ezért egyre több nagy vállalat dönt úgy, hogy a műanyagból készült változatokat eltünteti az üzleteiből, és alternatív megoldásokat keres – így határozott a Starbucks is, és 2020-at tűzte ki a végső dátumként.

Persze egy kávéóriásnak kicsit nehezebb dolga van, mint mondjuk egy bútorgyártó vállalatnak, hiszen itt a szívószálak szerves részei a mindennapi munkának. A Starbucks érdekes megoldást talált a problémára: a gyerekek szipókás poharához hasonló műanyag termoszt is fog árulni a kávézóiban. Pohár változatban már most több helyen bevezetésre került a szívószálmentes plasztik változat, és felhívják a figyelmet arra, hogy a műanyag pohár újrahasznosítható, és szelektív hulladékgyűjtőbe dobható kiürülése után.

Forrás:
Starbucks.com

És hogy melyik lesz az egyedüli ital, ami továbbra is szívószállal kapható majd? Itt kiderül >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.