Írd be, mit keresel:

Turmixolt limonádé – nyári frissítő finomabban

A limonádé nagyon sokféle lehet, a klasszikus citromos hűsítőt rengeteg módon fel lehet turbózni, mindenféle gyümölccsel és zöldfűszerrel, amitől még izgalmasabb, csábítóbb és frissítőbb lesz. Érdemes kipróbálni a turmixolt változatot is, amivel magasabb szintre lép ez a népszerű nyári ital.

Cookta - 2018.07.19.
Turmixolt limonádé – nyári frissítő finomabban

Kifacsart citromlé, édes szirup és víz, ez a limonádé lényege, amibe ma már szerencsére sokan tesznek pár szem gyümölcsöt, néhány levél mentát, citromfüvet vagy bazsalikomot is, így tényleg sokkal finomabb és ízekben gazdag, de a turmixolt változatot is érdmes kipróbálni, mert ebben még jobban kiteljesednek az ízek, és sokkal gyorsabban igazán aromássá válik, mint a klasszikus változat.

A turmixolt limonádét bármilyen gyümölccsel készíthetjük, ha az elég lágy, így az eper, málna, őszibarack, dinnye, áfonya, sárgabarack is ideális hozzá, itt most C-vitaminban gazdag kivivel készült, ami üdítően savanykás, így igazán frissítő ital a végeredmény, és így ez a kevesek által kedvelt, de nagyon egészséges és rostokban gazdag gyümölcs nagyon jól beilleszthető így a napi rutinba.

Turmixolt limonádé kivivel

Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • 2 kivi
  • 3 evőkanál méz – vagy más édesítő
  • 2 liter víz
  • pár levél menta
  • jégkocka

Elkészítés: A kivit és a citromot meghámozzuk, a citromot egészen a húsáig, a sárga és a fehér héjat is teljesen levágva, majd turmixba tesszük a mézzel és 2 dl vízzel, és simára összemixeljük, majd felöntjük a többi vízzel, ízlés szerint tehetünk bele mentát is, akár mixelés előtt is, majd jégkockával kínáljuk poharakba töltve.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.