Írd be, mit keresel:

Dinnye továbbgondolva: lehet belőle mutatós tál, saláta és megannyi finomság

A görögdinnyéből sokan a hatalmas példányokat kedvelik, de jó tudni, hogy a kisebb praktikusabb, több okból is. Szinte biztos, hogy érettebb és édesebb, mint a nagyok, könnyebb hazacipelni, gyorsabban lehűl, nem pimpósodik meg, mire elfogy, de a legjobb benne, hogy nagyon mutatós gyümölcssalátát tálalhatunk a héjában!

Cookta - 2018.07.20.
Dinnye továbbgondolva: lehet belőle mutatós tál, saláta és megannyi finomság

Csupa édes lé, csábítóan hűsítő, roppan a fogunk alatt, kétség kívül a nyári napok legjobb gyümölcse a dinnye! A legtöbben szeletekbe vágva eszik, késsel kivágva az édes belsőt, vagy szabadban egyszerűen csak kiharapdálva a lédús, piros húst, folyik mindenhol, de gyerekkori emlékeket, nyári szabadságot, vakációt, önfeledtséget idéz. A héj megy a kukába, esetleg a komposztba, pedig adhatunk neki még egy esélyt: ugyanis nagyon mutatós tálként használva egy gyümölcssalátához.

Kerti partikon, nyaralás alatt ez a legegyszerűbb és leglátványosabb desszert, sőt a legegészségesebb és a legfrissítőbb is: sok idénygyümölcs egyszerűen csak összedobva, némi friss citromlével és pár kanál mézzel vagy vaníliás cukorral ízesítve, jól behűtve. Önmagában is tökéletes, de pár gombóc vaníliafagyival felvidítható, felnőtteknek kevés hideg pezsgővel vagy habzóborral meglocsolva egy álom…

Amire figyeljünk:

  • a görögdinnye aljából érdemes egy kis részt éles késsel levágni, hogy talpa legyen és biztosan álljon
  • simán félbe is vághatjuk, vagy egy éles késsel, jó mélyen bevagdoshatjuk cikk-cakkban is körben, így még mutatósabb lesz
  • a görögdinnye belsejét érdemes karalábévájóval kikanalazni, így kis félgömböket kapunk a lédús gyümölcsből, de ha nincs ilyen, akkor kanállal is kikaparhatjuk a belsejét

Mihez kezdjünk a gyümölcshússal?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.