Írd be, mit keresel:

Avokádós csokigolyó, amitól Gombóc Artúr is beájulna

A krémes, lágy és semleges ízű avokádó hihetetlenül jó alapanyag, nemcsak sós ételekhez, salátához és mártogatóshoz jó, de az édes - és főleg csokis, kakaós - desszertekhez is tökéletes. Ez a csokigolyó határozottan az egyik legjobb választás, ha egészséges nassolnivalóra vágyunk - és van egy érett avokádónk!

Cookta - 2023.07.20.
Avokádós csokigolyó, amitól Gombóc Artúr is beájulna

A trüffelhez sok csoki és vaj kell, ami valljuk be, nem a legdiétásabb irányzat a nassolnivalók világában, de az avokádó segítségével nagyot lehet varázsolni és változtatni, egészségesebb irányba tolni az édesség utáni leküzdhetetlen vágyunkat. Nem kalóriaszegény, de mindenképpen okosabb választás, ráadásul pofonegyszerű, és a kakaóba burkolt csokis pamacsok, pomponok minden várakozást felülmúlnak ízben és állagban is. Aki nem tudja, miből készül, sosem fogja kitalálni, hogy épp egy egészséges nasit majszol!

Az alaprecept önmagában is tökéletes, de az is jó benne, hogy ízlés szerint fűszerezhetjük, adhatuk hozzá különféle ízesítőket – csilit, fahéjt, kardamomot, gyömbért -, de a kész kis gombóckákat is megforgathatjuk a kakaóporon kívül másban – darált vagy finomra vágott mandulában, mogyoróban, kókuszreszelékben, szezámmagban vagy akár színes tortadarában, mondjuk ez utóbbinál már nem lesz annyira nagyon egészséges, viszont vidám és mutatós…

Avokádós csokigolyó

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó
  • 4 púpozott evőkanál kakaópor
  • 3-4 evőkanál méz vagy agavé-, juharszirup
  • 2 evőkanál olvasztott, folyékony kókuszzsír
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • csipet só

Elkészítés: Az avokádókat félbevágjuk, a magot kiemeljük, a húst egy kanállal kikaparjuk, és egy turmixba tesszük. Hozzáadjuk a kókuszzsírt, a vaníliát, a csipet sót és az édesítőt, és simára mixeljük. Keverőtálba áttesszük, hozzáadjuk a kakaóport, és egy spatulával simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük fél órára, hogy kellően megdermedjen.

Diónyi darabokat veszünk a masszából, a tenyerünkben kis gombóccá formáljuk, majd kakaóporban – vagy darált magokban, kókuszreszelékben – megforgatjuk. A hűtőben tároljuk, de fagyasztóba is tehető, így mindig lesz egy kis egészséges nassolnivalónk, amikor csokis kényeztetésre vágyunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.