Írd be, mit keresel:

Tepsis zöldség halfalatokkal – alakbarát és pofonegyszerű

A tepsis ételeket azért szeretjük, mert egyszerűen mindent csak bedobálunk egy tepsibe vagy sütőtálba, gyors fűszerezés, és már mehet is a forró sütőbe, és ha kellően apróra vannak darabolva a belevalók, akkor 20 perc után már tálalhatunk is. Most alakbarát cukkinis változat készült halfalatkákkal könnyű, nyári fogásnak.

Cookta - 2018.07.27.
Tepsis zöldség halfalatokkal – alakbarát és pofonegyszerű

Tobzódunk a zsenge cukkiniban, a zamatos paradicsomban és paprikában, még van újkrumpli, ami egy kis újhagymával és sovány tengeri hallal kiegészítve ízgazdag, egészséges és könnyen beszerezhető kombó, és ha falatnyi darabokra vágunk mindent, akkor nemcsak az előkészítés, de a sütés is gyorsan megvan, könnyű, kiadós és egészséges.

A hal nem dominálja az ízeket, így azoknak is ajánljuk, akik tudják, hogy milyen egészséges fehérjeforrás a sovány halhús, és érdemes lenne rendszeresen fogyasztani, csak nehezen veszik rá magukat, de persze csirkemellkockákkal is kiváltható, sőt vegánok akár füstölt tofuval is elkészíthetik. Önmagában is tökéletes, de még jobb egy kis fokhagymás tejföllel, görög joghurttal meglocsolva tálaláskor!

Tepsis zöldség halfalatokkal

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 tengeri halfilé – fagyasztott is lehet
  • 5-6 közepes újkrumpli
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 közepes zsenge cukkini
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • fokhagymás tejföl a tálaláshoz

Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, az újkrumplit héjastul félkarikákra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a paprikát szeletekre, majd csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit hasábokra vágjuk. Az összes zöldséget egy jénaiba vagy sütőtálba tesszük. A halat falatnyi darabokra vágjuk, akár fagyos is lehet, ezt is hozzáadjuk, az egészet sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanál olívaolajat locsolunk rá, és alaposan összeforgatjuk, aláöntjük a fehérbort, majd az egészet meghintjük morzsolt kakukkfűvel és oregánóval.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 20-25 perc alatt megsütjük. Közben egy kis tejfölt és reszelt fokhagymát, pici olívaolajat és sót kikeverünk, amivel tálalás után ki-ki meglocsolhatja magának ezt az egyszerű és nagyszerű, könnyű fogás, mert így a legfinomabb.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.