A tepsis ételeket azért szeretjük, mert egyszerűen mindent csak bedobálunk egy tepsibe vagy sütőtálba, gyors fűszerezés, és már mehet is a forró sütőbe, és ha kellően apróra vannak darabolva a belevalók, akkor 20 perc után már tálalhatunk is. Most alakbarát cukkinis változat készült halfalatkákkal könnyű, nyári fogásnak.
Tobzódunk a zsenge cukkiniban, a zamatos paradicsomban és paprikában, még van újkrumpli, ami egy kis újhagymával és sovány tengeri hallal kiegészítve ízgazdag, egészséges és könnyen beszerezhető kombó, és ha falatnyi darabokra vágunk mindent, akkor nemcsak az előkészítés, de a sütés is gyorsan megvan, könnyű, kiadós és egészséges.
A hal nem dominálja az ízeket, így azoknak is ajánljuk, akik tudják, hogy milyen egészséges fehérjeforrás a sovány halhús, és érdemes lenne rendszeresen fogyasztani, csak nehezen veszik rá magukat, de persze csirkemellkockákkal is kiváltható, sőt vegánok akár füstölt tofuval is elkészíthetik. Önmagában is tökéletes, de még jobb egy kis fokhagymás tejföllel, görög joghurttal meglocsolva tálaláskor!
Tepsis zöldség halfalatokkal
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, az újkrumplit héjastul félkarikákra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a paprikát szeletekre, majd csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit hasábokra vágjuk. Az összes zöldséget egy jénaiba vagy sütőtálba tesszük. A halat falatnyi darabokra vágjuk, akár fagyos is lehet, ezt is hozzáadjuk, az egészet sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanál olívaolajat locsolunk rá, és alaposan összeforgatjuk, aláöntjük a fehérbort, majd az egészet meghintjük morzsolt kakukkfűvel és oregánóval.
180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 20-25 perc alatt megsütjük. Közben egy kis tejfölt és reszelt fokhagymát, pici olívaolajat és sót kikeverünk, amivel tálalás után ki-ki meglocsolhatja magának ezt az egyszerű és nagyszerű, könnyű fogás, mert így a legfinomabb.